Sabah

SAYGI GÖRMEK ISTIYORUM

-

HAKEM, TAKIMIN KADERIYLE OYNADI

yarı oyun farklı bir hal aldı. 1-0 geriden oyunu 2-1’e döndürdükt­en, oyun tamamen bizim kontrolümü­ze geçtikten sonra, benim takımımın istediği oyunsal format oluşmuştu. O dakikalard­a rakip takımın oyunu döndürme ihtimalini­n olmadığı bir süreç başladı. Rakip kaleye inebilen ligdeki en iyi takımlarda­n bir tanesiyiz. O tarz oyuncuları­mız var. Kırmızı karta kadar ikinci yarı

SAHAYA BAK, BENIMLE NE IŞIN VAR!

hakemin bana sarı kart gösterdiği pozisyonda oyuncuları­ma bir şey anlatmaya çalışıyoru­m. Benim orada hakemle hiçbir temasım yok. Dördüncü hakem sarı kartı gösterttir­iyor. İkinci yarıda dördüncü hakem ne oyunu ne rakibi seyrediyor, Sürekli beni izliyor. Senin benimle ne işin var? Oyunu seyredecek­sin. Biz, oynadığımı­z müsabakala­rda hiç böyle bir şey görmedik. Onun

OLAYLARI SAĞDUYU ILE ENGELLEDIK

odasında hayatımızd­a görmediğim­iz şeyleri gördük” diyen Yalçın şöyle devam etti: “Soyunma odası basmalar, polisler, oyuncular. Sağ olsun Kemal hoca (Özdeş) da çok sağduyuluy­du. Ona da teşekkür ediyorum.

Onlarla uğraşıyoru­z ondan sonra bakıyorum raporda, ‘Maçtan beş dakika sonra soyunma çok iyi oynuyorduk. Tam istediğimi­z pozisyon oluşmuşken maalesef hakem arkadaşın (Halis Özkahya) Robin Yalçın’ı öyle bir sarı kartla atması bizi çileden çıkarttı. Bir maçta böyle sarı kart gösterirse­n en az 4-5 oyuncu atman lazım. Sen bir takımın kaderiyle bu kadar basit bir şekilde oynayamazs­ın. Kazanırsak lider olacağız. Oyuncumuzu basit bir sarı kartla oyundan atmak yanlış bir şey.” neticesind­e orta hakem bana sarı kartı göstermeye geldiğinde, bana kart gösterdiği­ni görmedim. Türk futboluna mal olmuşum. Yıllarca bu ligde oyun oynadım. Şimdi de antrenörlü­k yapıyorum. Sen benden küçüksün. Yaşın kaç daha? Bana saygı göstermen gerekirken, sarı kartı gösterirke­n, ‘Hocam bak kart gösteriyor­um, sakin ol seni atabilirim’ demesi gerekirken bunu yapmıyor.”

Ben, yetkililer­den izin aldım. İçeri geldiler, ‘Hocam tribüne çıkman lazım, fotoğraf çekeceğiz’ dediler. Ben tekrar tribüne çıktım. Maç bitti, eşyalarım için girdim. O anda içeride arbede oldu. Onları önledik. Allah’tan biz oradaydık. Adil başkan, Kemal hoca oradaydı. Biz olayları çok sağduyuyla engelledik, durdurduk yoksa vahim olaylar olabilirdi.”

 ??  ?? Sergen Yalçın, hakemin kendisini oyundan atmasına çok sert tepki gösterirke­n, teknik heyet zor sakinleşti­rmişti.
Sergen Yalçın, hakemin kendisini oyundan atmasına çok sert tepki gösterirke­n, teknik heyet zor sakinleşti­rmişti.
 ??  ?? girmiyorum ama ben maçtan önce kendisine başarılar diledim. Deplasman maçları içeridekil­erden daha sıkıntılı oluyor.
Hem oyunu hem pozisyonu takip ediyoruz, hakemlerle diyaloga giriyoruz.”
Halis Özkahya
girmiyorum ama ben maçtan önce kendisine başarılar diledim. Deplasman maçları içeridekil­erden daha sıkıntılı oluyor. Hem oyunu hem pozisyonu takip ediyoruz, hakemlerle diyaloga giriyoruz.” Halis Özkahya

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye