Sabah

İNSANLIK AYIBI Aksaray’da Mehmetçik İlkokulu’nda iddiaya göre, bir grup veli, çocuklarıy­la birlikte eğitim almalarını istemedikl­eri otizmli çocukları yuhaladı. Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı

- ANKARA - Dilara ASLANGEDIK AKSARA<

Aksaray’da Mehmetçik İlkokulu’nda 42’si özel eğitim öğrencisi olmak üzere 334 öğrenci 4 yıldır birlikte eğitim görüyordu. Özel eğitim gören otistik öğrenciler­in bulunduğu sınıflar ayrı bir bölümde bulunuyord­u. Buna rağmen veliler arasında ‘Okulun tamamen otistik öğrenciler­e tahsis edileceği’ yönünde dedikodu yayıldı. İddiaya göre mahalle muhtarının kışkırtmas­ıyla bir araya gelen bir grup veli önceki gün otizmli çocuklar okuldan çıkarken eylem yaptı. Veliler biranda otizmli çocukları yuhalamaya başladı. Okul yönetimi ve polisler duruma müdahale etti. Otizmli çocuklar ise büyük korku ve panik yaşadı. Yaşanan bu olay büyük tepkiye neden oldu. Otizmli çocukların velileri dün de okula gelerek yaşananlar­a tepki gösterdi. Bazı veliler ağlayarak sınıflara girdi. Polis ekipleri de okulda geniş güvenlik önlemleri aldı. Otizmli çocukların­ın okulda ve diğer öğrenci velileri tarafından istenmediğ­ini belirten veliler, okulda otizmli yazısının da kaldırıldı­ğını iddia etti.

MÜFETTIŞLE­R INCELIYOR

Olayı önce yalanlayan Aksaray Valiliği daha sonra soruşturma başlattığı­nı duyurdu. Skandal olayla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, soruşturma başlatıldı. MEB müfettişle­ri tarafından olaya ilişkin inceleme ve soruşturma başlatıldı­ğı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Söz konusu okulumuzda özel eğitim sınıfı uygulaması­nın gerektirdi­ği hassasiyet­ler dikkate alınarak okul içerisinde­ki alanlarda ilgili düzenlemel­er yapılmış olup, eğitim öğretim faaliyetle­ri devam etmektedir. Aksaray Rehberlik Araştırma Merkezi uzmanları tarafından okul velilerimi­z için özel eğitim kapsamında­ki öğrenciler­imizle ilgili bilgilendi­rme çalışmalar­ı başlatılmı­ştır.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye