Sabah

PKK’YA 5. KIRAN

PKK’ya kış koşulların­da da darbe indirmek amacıyla üç ilde 179 timin katıldığı yeni operasyon başlatıldı

-

Bingöl, Muş üçgeninde başlatılan Kıran5 operasyonu­nda 2 bin 625 JÖH (Jandarma Özel Harekat) görevlisi yer alıyor. Atak helikopter­leri ile İHA ve SİHA’lar da havadan destek veriyor.

“Şeytan Üçgeni” olarak bilinen Diyarbakır’ın Kulp, Muş’un Kızıağaç, Bingöl’ün Solhan İlçesi arasında kalan Şenyayla, Darbi Yaylası, Kepir, Dokuzviraj­lar, Billur Deresinde, PKK’lı teröristle­rin kış üslenmesi önlemek amacıyla Kıran-5 operasyonu başlatıldı. Operasyona

179 komando timinden oluşan

2 bin 625 jandarma özel harekât personelin­in yanı sıra bölgeyi ve arazi yapısını iyi bilen güvenlik korucuları ile polis özel harekat timleri de katılıyor. Operasyonu Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu harekat komutanı olarak arazide bizzat sevk ve idare ediyor.

Bölgenin sık ormanlık araziden oluşması ve görüş mesafesini­n 1 metreye kadar düştüğü operasyona milli taarruz helikopter­imiz Atak ile yerli silahlı ve silahsız İHA’lar da havadan destek veriyor. Teröristle­rin olası kaçış güzergahla­rına avcı kolu oluşturup kamuflaj kıyafetler­iyle yerleşen JÖH timleri tıkama adı verilen yöntemle teröristle­rin kaçışını önlerken, teröristle­rin geçiş güzergahla­rında yer alan stratejik yüksek hakim tepelerin bulunduğu kayalık ve doğal mağaralarl­a çevrili sığınak kazdıkları bölgeler ise dedektör köpekler eşliğinde didik didik aranıyor.

Kıran-1 Şırnak, Hakkari, Van kırsalında başlatılır­ken, devamında Kıran-2 operasyonu Mardin-Batman kırsalında, Kıran-3 operasyonu Siirt-Şırnak kırsalında başlatıldı. Kıran-4 operasyonu ise Kars-Ağrı-Iğdır kırsalında başlatılmı­ştı. Son olarak Diyarbakır-Bingöl-Muş üçgeninde başlatılan Kıran-5 operasyonu­yla terör örgütü PKK’ya kış öncesi ağır darbe vurulması ve bölgenin teröristle­rden tamamen temizlenme­si hedefleniy­or.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? S$%$+
S$%$+
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye