Sabah

BİTCOİN DOLANDIRIC­ISI SAFİYE BULUT YAKALANDI

Yüzlerce kişiden Bitcoin yatırımı vaadiyle para alıp kayıplara karışan Safiye Gökçen Bulut cep telefonu sinyali takibiyle yakalandı

-

kendisini “Ekonomist-broker” olarak tanıtan Safiye Gökçen Bulut, kılıktan kılığa girerek, sanal para Bitcoin borsasında yüksek kazanç vaadiyle, yüzlerce kişiden para topladı. Bu paralarla Bitcoin alan ve kendi hesabında tutan Bulut, hesabında yaklaşık değeri 380 milyon olan 7 binden fazla Bitcoin birikince 2 ay önce sırra kadem bastı. Aydın’da 28 kişi şikâyetçi olurken, Bulut’un İstanbul’un ünlü mekanların­da eğlenirken çekilmiş görüntüler­i ortaya çıktı. Bulut’un peşine düşen Aydın Emniyet Müdürlüğü özel ekibi en son Beyoğlu’nda birlikte eğlendiği kişilerle ulaştı. Bulut’un kullandığı cep telefonunu belirleyen ekip, sinyallerd­en Bursa yönüne gittiğini belirledi.

Bursa polisi, lüks bir otomobille İstanbulİz­mir otobanında seyir halinde olan Bulut’u, önceki gece saat 03.00’te Bursa’daki batı gişelerind­e yakaladı. Mağdurları­n “Binbir surat Bitcoin Safiye” diye adlandırdı­kları Bulut’un tanınmamak için saçlarını siyaha boyatıp başörtüsü taktığı öğrenildi. Aydın EmniyeT Müdürlüğü’ne geterilirk­en mağdurları­n “Yazıklar olsun” protestola­rına rağmen rahat tavırlarıy­la dikkat çeken Bulut’un, ifadesinde kaldıraç yöntemiyle müşteriler­ine kazandırdı­ğı paraları aynı şekilde batırdığın­ı, paralarını aldığı kişilere ödeme yapacağını söylediği öğrenildi. Son cüzdan bakiyesini­n 5 bin 143 Bitcoin olduğu belirlenen Bulut’un, paranın diğer kısmını yurtdışına aktardığı öğrenildi.

HİZMETÇİSİ­Nİ DE DOLANDIRMI­Ş

Safiye Gökçen Bulut’un yanında hizmetçi olarak çalışan A.B., “Ben de babamdan aldığım 61 bin lirayı verdim. Bir arkadaşım da 90 bin lira vermiş. Kaybolmada­n önceki gece saat 03.00’te irtibata geçtim. ‘Tamam ablacığım, paralar yarın hesapta. Herkesin parasını yatırıyoru­m’ dedi. Sabah arayan kimse ulaşamadı. Her şeyi evinde yapıyordu” dedi. Bulut, çıkarıldığ­ı nöbetçi sulh ceza hakimliğin­ce tutuklandı.

 ??  ??
 ??  ?? Safiye Gök çen Bulut, rahat tavırlarıy­la dikkat çekti. Şaban Vatan TBMM heyetine olayı canlan dırarak anlattı.
Safiye Gök çen Bulut, rahat tavırlarıy­la dikkat çekti. Şaban Vatan TBMM heyetine olayı canlan dırarak anlattı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye