Sabah

Ahmet Kocabıyık’ın kararı!

- Selale.kadak#sabaK.com.tr

Dünyayı yeniden keşfet menin gereğinin olmadı ğı BorusAn +olDInG’te bir yıllık aranın ardından yeniden anla şıldı ve bu hafta görevi ni de yürüten

grupta üst düzey yöneticili­k yapan ErkAn KAFADAr’ın 2020 başından geçerli olmak üzere CEO olarak atandı ğını açıkladı.

Açıkçası, 30 yıl dır grupta çalışan ve 1995 yılında genel müdürlük koltuğu na oturduktan sonra uzun süredir CEO’luk yapan AGAH Uğur’un belki planla nan tarihten biraz daha erken grup taki aktif görevinden ayrılıp, yeri ne grubun kurucusu KoCABıyık AIlEsI’nDEn AHmEt KoCABıyık’ın bizzat kendisinin bu pozisyonu yürüteceği­ni açıkladığı­nda çok şaşı ran grup arasında yer almıştım.

Neden diyecek olursanız şöyle ki kurumsalla­şmanın ne kadar önemli olduğunun en az 20 yıldır Türkiye’de de anlaşıldığ­ını düşünecek olursak ve aile şirketleri­nin birbiri ardına şir ketleri kurumsalla­ştırmanın, aile ana yasasının ve profesyone­l üst düzey yöneticile­rinin peşine düşmüşken tekrar başa dönmek yani bir aile fer dinin CEO pozisyonun­a oturmasını anlayamamı­ştık.

hstelik de Borusan gibi kurum sallaşmanı­n bence en mükem mel örneğinin verildiği ve Ahmet Kocabıyık’ın da bizzat yine kendisi nin üst düzey yönetimi son derece özgür bıraktığı bir kurumda bu çok daha kafa karıştırmı­ştı.

Türkiye’nin en başarı lı CEO’larından biri olan Agah Uğur’un ayrılmasın­ın ve kasım 2018’de Ahmet Kocabıyık’ın grup ta aktif yönetimin direksiyon­una geçmesinin ardından sadece bir yıl geçti ve hafta başı Kocabıyık, Erkan Kafadar’ı CEO olarak seçtikleri­ni açıklarken grup çalışanlar­ına gönder diği mektupta neden böyle bir karar verdiğini şu cümlelerle açıkladı:

“Değişik zamanlarda­ki bu iki CEO deneyimim sonucunda gördüm ki bugünkü CEO görevi geçmişe göre daha farklı ve çok daha önemli. Hızlı değişen dünyamızda bu görevin çok büyük sorumluluğ­u var. CEO’nun verdiği veya onayladığı kararlar; çalı şanlarımız, Grup dışında bizimle çalı şan iş ortaklarım­ız ve aileleri ile bir likte 50.000 kişinin hayatını etkiliyor. Bu kişilerin her yıl refahını arttırmak CEO’muzun en yüce görevi olmalı dır. Buna paralel 75 yıllık bir kurum olan Borusan’ı önümüzdeki 100 yıla hazırlamak ve 100 yıl sonunda da var olmasını güvence altına almak bence yine aynı öneme sahip. Bu rol, tüm grup şirketleri için en doğru iş stratejile­rini geliştirme, değişen dün yada var olabilmek için doğru dönü şüm ve büyüme adımlarını belirleme ve bu vizyonu tüm çalışanlar­ı dahil ederek hayata geçirmek için tüm gücüyle çalışmayı gerektiriy­or. Erkan, bu görev için doğru bir seçim,”

İlGInç DEğIl mI?

 ??  ?? &E2’luk BorusAn +olDInG YönEtIm Kurulu BAşkAnı AHmEt KoCABıyık, Şelale KADAK
&E2’luk BorusAn +olDInG YönEtIm Kurulu BAşkAnı AHmEt KoCABıyık, Şelale KADAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye