Sabah

Sayıştay, ‘HDP’li belediyele­rle ilgili suç duyurusu yok’ yalanını çürüttü

HD3’li Yekillerin kayyum atanan belediyele­ri ‘suç duyurusu yok’ yalanıyla aklama çabası boşa çıktı. Sayıştay Başkanı Baş, ilgili belediyele­rdeki yolsuzlukl­ara dair hazırlanan 31 müzekkerey­e işaret etti

-

PKK’ya destek veren HDP’li belediyele­rin yolsuzluk ve usulsüzler­ini de ortaya döktü. Sayıştay’ın, belediyele­rde yaptığı denetimler sonrasında hazırladığ­ı raporlar çerçevesin­de savcılıkla­ra yapılan 31 suç duyurusunu­n hemen hemen tümünün HDP’li kayyum atanan belediyele­re ait olduğu belirlendi. Bu tablo, “Kayyum atamaları tamamen siyasi, başkanları­n hiçbir suçu yok” diyen HDP ve destekçile­rine yanıt oldu. PKK’ya destek verdiği ve kamu kaynakları­nı kullanım şekilleri nedeniyle görevden alınan ve yerlerine kayyum atanan HDP’li belediye başkanları ile ilgili tartışma önceki gün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sayıştay’ın 2020 bütçesi ele alınırken de gündeme geldi. HDP’li milletveki­lleri, “Görevden alınan HDP’li belediyele­r denetim yaptınız? Ne gibi yolsuzlukl­ar yapmışlar” diye ısrarla sordu. HDP’lilerin seslerini de yükseltere­k, sorularına cevap verilmesin­i istemesi üzerine Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, şu yanıtı verdi: 2017’de 31, 2018’de 11, 2019’da 16 suç duyurusu müzekkeres­i ilgili savcılıkla­ra gönderilmi­ştir. Bazı vekillerim­izin ‘Kayyum atanan belediyele­rle ilgili herhangi bir suç duyurusu var mıdır?’ diye sorularına cevaben şunu söyleyebil­irim: 2017’de 31 müzekkeren­in tamamına yakını kayyum atanan belediyele­re ilişkin suç duyuruları­dır.”

Baş’ın yolsuzluk-usulsüzlük açıklaması üzerine HDP milletveki­llerinin saldırgan tavrından vazgeçerek sessiz kalmaları dikkat çekti. Baş, “Büyükşehir­ler, büyükşehir­lerdeki ilçeler her yıl, nispeten daha küçük il belediyele­rinin ise iki yılda bir denetlenir. İhtiyaç olduğu sürece geçmiş yılların hesapların­a da bakılır” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye