Sabah

Da 10 İki takımın maçta kişi kaldığı Fenerbahçe, devirdi Kasımpaşa’yı

-

kalitesi olarak vasatı geçmeyen ama her yönüyle çok ilginç bir 90 dakika izle dik. F.Bahçe cephesi Antalya ve Kayseri yenil gilerinden sonra şu açıklamayı yapmıştı: “%u tip maçlarda golü erken bulamadığı­nız zaman işler çıkmaya giriyor.”

Dün gece F.Bahçe 6. dakikada skor avantajı yakaladı. Bunun moraline ve seyir cinin sinerjisin­e rağmen golden sonra dev renin bitimine kadar oyunu kontrol eden Kasımpaşa’ydı. Bu tabloda F.Bahte risk alan rakibi karşısında tek can alıcı atak girişimin de dahi bulunamadı. Sprinterle­rden Ozan son maçlara göre durgundu. Moses topla kavga ediyor, güçsüz. Rodrigues ise sahada yoktu. Kasımpaşa önce 2 gol kaçır dı, sonra da beraberliğ­i yakaladı. Artık işler zora girmişti ama Kasımpaşa harakiri yaptıı.

İki penaltı da hiç pozisyon yokken gereksiz yere yapılmıştı. Bir de bunun üstü ne itiraz ve devamından takımın en iyilerin den Hafez kırmızı kart görmüştü. Artık her şey F.Bahçe’nin lehine dönmüştü. Ama o kadar kötü oynuyorlar­dı ki sayısal faz lalık da bir artı getirmedi. Bir kişi fazla oynayan takım skor avantajına sahipken, 40 metre genişlikte­n rakibine kontratak şansı verdi. Onun benzeri kontratak şansı da ilk devrede Koita’ya verilmişti. Sonrasında Kasımpaşa skora denge getirdi. Ama çok kısa sürede Serdar’ın golü takımı bunalımdan kurtardı. Isla’nın kırmızısıy­la işler tekrar sıkın tıya girdi ama idare edip 3 puanı aldılar.

Ersun Yanal bir türlü planlamayı kuramı yor. Ozan, Tolga, Gustavo, dün oynamayan Emre ve yine sonradan oyuna giren Jailson, hepsi ön libero özelliğine sahip oyuncular. Futbolu kafasında bitirmiş Alper’i say mazsak Zajc’tan başka forvet arkası oynayacak orta saha yok. Neden Yanal bunu düşünmüyor? Bir de bugünkü olum suz futbolun nedeni olarak tahmin ediyorum Emre’nin olmayışı gündeme çıkacak. Eğer Emre oynamadığı zaman F.Bahçe böyle ola caksa bunun hiçbir mantıklı açıklaması yok.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye