Sabah

HALİÇ YILLARDAN SONRA YİNE KOKMAYA BAŞLADI

Haliç’in temiz Ye kokusuz kalmasına fayda sağlayacak Silahtarağ­a İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ihalesinin, İBB tarafından iptal edilmesine bölgede yaşayan halk tepkili: Haliç için bugüne kadar yapılan güzel işler sürmeli

-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Haliç’in ve İstanbul Boğazı’nın temizlenme­sine fayda sağlayan Silahtarağ­a İleri Biyolojik Artıma Tesisi ihalesini iptal etti ancak Haliç’te koku şikayeti sürüyor. İBB’nin CHP’li başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tesise ihtiyaç olmadığını ifade ederek ihaleyi iptal etmesini değerlendi­ren Silahtarağ­a Mahallesi sakinleri “Ağır kokudan rahatsızız. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmalı” dedi. İşte tepkiler:

■ İHSAN TUNCER: Haliç’teki temizlik çalışmasın­ı yapacak atık su arıtma tesisinin yapılmasın­ı beklerken projenin iptali doğru olmadı. Lodos ve yağmurlu zamanlarda ağır koku yayılıyor. Haliç’te bu zamana kadar güzel çalışmalar yapıldı. Daha önceki ağır kokular şimdi o kadar yok. Bunun devamı şart.

■ COŞKUN KARLI: Ara ara ağır ve keskin bir koku yayılıyor. Arıtma tesislerin­in yapılması şart. O ihaleyi iptal edenlerin gelip burada kokuyu hissetmele­ri gerekiyor.

■ ÖZLEM BAŞKOPAN: İnsanlar kokudan rahatsız. Bu kokunun yokedilmes­i için acilen çalışma yapılması lazım. İnsanlar ağır kokudan dolayı evlerini satıp burayı terk etmeye başladı.

■ BURAK AKDEMİR: Haliç’te zaman zaman bastıran ağır koku, kömür ve soba yakanların dumanı ile mahallede göz gözü görmüyor. Hem ağır koku hem de soba veya kimyasal atıklar yakılmasın­dan dolayı kirli hava nedeniyle 6 ayımızı hastanede geçirdik. Böyle devam ederse ilçeyi terkedip başka bir semte taşınacağı­m.

■ MURAT SOĞUKÇU: Doğma büyüme burada oturuyorum. Haliç’in temizliği için bir çok çalışma yapıldı. Haliç eski haline göre çok iyi fakat arıtma tesisinin yetersizli­ği nedeniyle Alibeyköy deresinin pisliği kıyılara yığılıyor. Büyükdere’den yapılan su basma olayı ile Haliç’in bir kısmından su akıyor kenarlara uğramadığı için koku yapıyor. Özellikle de lodos ve yağmur zamanların­da koku artıyor. Arıtma tesisinin hayata geçirilmle­si ile daha temiz Haliç olur ve kokudan kurtuluruz.

 ??  ??
 ??  ?? İhsan 7uncer
İhsan 7uncer
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye