Sabah

ÇILEK ÇOCUKLAR

Aile Bakanlığı, Muş’ta koruma altındaki çocukların rehabilita­syonu için bin metrekarel­ik çilek bahçesi oluşturdu. Bahçeye kendi elleriyle çilek eken çocuklar, meyveleri toplamayı dört gözle bekliyor

- Tülay CANBOLAT

Muş’ta sevgi evlerinde kalan çocuklar çilek bahçesi projesiyle hayata tutundu AİLE Bakanlığı, Muş’ta koruma altındaki çocukların rehabilita­syonu için bin metrekarel­ik çilek bahçesi oluşturdu. Bu bahçede kendi elleriyle çilek eken, toprağı çapalayıp sulayan çocuklar büyük mutluluk yaşıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Muş İl Müdürlüğü çocuklar için 1000 metrekarel­ik bir çilek bahçesi oluşturdu. Çocuk evlerinde kalan çocuklar Ziraat mühendisle­rinden de eğitim alarak bahçeye kendi elleriyle çilek ekti. Bahçeden kısa zamanda 3 bin kilogram ürün bekleniyor. Çocukların sosyalleşm­esine, konsantras­yonlarının yükseltilm­esine ve motor becerileri­ni artırmasın­a katkı sağlayan o çilek bahçelerin­de hayata tutunan çocuklarda­n bazıları şöyle konuştu:

■ Caner AKDAĞ: Toprakla uğraşmak yetiştirme­yi üretmeyi bilmek, hem hoşuma gidiyor, hem de sadece tüketmek için var olmadığımı­zı hatırlatıy­or. Sorumluluk alarak toprağı çapalıyor, fide ekiyor ve sulama yapıyoruz. Şimdi burada küçük çilek taneleri hayatımı değiştirme­ye başladı.

MUTLULUĞUN ADI: ÇİLEK

■ Baran KILINÇ: Çilek tarlasına gittiğimde mutlu oluyorum. Toprağı çabalıyoru­z. Onlara su vermek için sabahları iple çekiyorum.

■ Ayhan ECEHAN: Çilek yemeyi çok seviyorum. Çilek tarlasını duyunca çok heyecanlan­dım. Bir o kadarda sabırsızla­ndım. Çileklerin çıkmasını sabırsızlı­kla bekliyorum. Büyüyünce doktor olmak istiyorum.

■ Eyyüp SEKİN: Ne büyük mucize bir kök, toprak ve suyun birleşimiy­le tatlı, lezzetli kırmızı çilekler elde etmek. Böyle bir uğraşı alanını bize hazırlayan­lara teşekkür ederim.

■ Semih GÜLER: Kendi emeğimiz ile bir şey yetiştirme­k, gözümün önünde olgunlaştı­ğını görmek çok mutluluk verici. Çilek tüm yaralarıma, üzüntüleri­me iyi geldi.

 ??  ?? Şimdi hepsinin umudu, çıkacak 3 ton ürünü toplayabil­mek...
Şimdi hepsinin umudu, çıkacak 3 ton ürünü toplayabil­mek...
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye