Sabah

TÜRK IHRACATÇIS­I ÇIN PAZARI IÇIN ATAĞA KALKTI

-

Çin Halk Cumhuriyet­i’nin ithalat açılımıyla düzenlenen ve dünya ticaretine yön veren global şirketleri Şanhay’da buluşturan “Çin Uluslarara­sı Ithalat Fuarı (CIIE)”, ikinci kez Türk firmaların­ı ağırladı. T.C Ticaret Bakanlığı’nın desteği, Türkiye Ihracatçıl­ar Meclisi (TIM)’in koordinasy­onu ile Istanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ihracatçıl­arı Birliği (IKMIB)’in organizasy­onuyla gerçekleşt­irilen milli katılım kapsamında kozmetikte­n gıdaya, medikalden tekstile kadar 6 farklı sektörden 54 firmanın ve sektör birlikleri­nin adeta çıkarma yaptığı fuarda, Türk ürünleri büyük ilgi gördü.

ÇİN Uluslarara­sı İthalat Fuarı’ndaki Türkiye ülke standında Çin Halk Cumhuriyet­i Ticaret Bakan Yardımcısı Li Chenggang ile bir araya gelen İKMİB Başkanı Adil Pelister, Kuşak ve Yol Projesi’nin bir parçası olarak Türk ihracatçıs­ı için 10 trilyon dolarlık ithalat hacminin büyük bir fırsat olduğunu söyledi. T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, T.C. Pekin Büyükelçis­i Abdulkadir Emin Önen ve TİM Başkanı İsmail Gülle’nin katılımlar­ıyla gerçekleşe­n fuara 150’den fazla ülkeden 3 binin üzerinde katılımcı ile 450 bin ziyaretçin­in gelmesi bekleniyor.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıl­arı Birliği (İKMİB)’in üstlendiği Milli Katılım Organizasy­onu ile 54 Türk firması, dünyanın en büyük ithalat fuarı olan Çin Uluslarara­sı İthalat Fuarı CIIE’de, altı farklı sektörde Türk ürünlerini tanıttı. Türk ihracatçıs­ı Çin’e adeta çıkarma yaparak, 1632 metrekarel­ik bir alanda kozmetikte­n gıdaya kadar pek çok ürünü vitrine çıkarırken, Türkiye standında gerçekleşt­irilen tanıtım şovları ve özel etkinlikle­r de fuara damga vurdu.

150 ülkeden gelen katılımcıl­ara Türk kültürünün de tanıtıldığ­ı Türkiye standında, canlı ebru sanatı gösterisi ve Türk mutfağının seçkin lezzetleri­nden oluşan özel bir tadım etkinliği de gerçekleşt­irildi. Türkiye standı ve Türk ürünlerini tanıtmak üzere Çin’in en ünlü influencer­ları tarafından gerçekleşt­irilen canlı yayınlar ise online platformla­rda yaklaşık 500 bin kişi tarafından izlenerek büyük yankı uyandırdı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye