Sabah

Austrian Post AG kesenin ağzını nasıl açtı?

- selale.kadak@sabah.com.tr SMS: SK yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

Sıfır sermayeyle nasıl güzel bir marka ortaya çıkarılaca­ğının en güzel örne ğini Türkiye’nin belki de ilk uyku markası Nanu’nun kurucusu 1azmiye Sabuncuoğl­u Arslantürk verdi. Bugün 10 Kasım. Türkiye Cumhuriyet­i’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü. Bugün bu köşede Atatürk’ü özlem ve minnetle anarken, onun açtığı yolda ilerleyen Türk kadınların­ın iş dünyasında nasıl güzel rol model olduğunu, girişim cilik alanında nasıl güzel hikayeler yaz dığını da anlatmak istedim. Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkını bir çok gelişmiş ülke den dahi önce verilmesin­e öncülük eden, kadın erkek eşitliği için Türkiye Cumhuriyet­i’nin kurulduğu ilk günden itibaren en ciddi adımların atılmasını sağ layan Atatürk sayesinded­ir ki bu ülkede kadınlar hiç bir zaman ikinci sınıf olma dı. Tabii ki kadın erkek eşitliğind­e daha gidecek çok yolumuz var ama iş hayatın da kadınların giderek güçlenmesi hepimi ze umut veriyor.

Nazmiye Sabuncuoğl­u Arslantürk reklam sektöründe çalıştıkta­n sonra Türkiye’de bebek ve uyku üzerine bir boşluğu fark ederek 2010 yılında kendi işini kurmaya karar veriyor. Reklamcılı­k kariyerine 2013’te son verip, sıfır serma ye ama güzel bir iş fikri ve banka kredi siyle, Nanu Bedtime ismini verdiği mar kayla alerji yapmayan yüzde 100 pamuk pijamalar, battaniyel­er, tülbentler üret meye başlayıp önce online satışa başlıyor ardından ilk mağazayı açıyor ve bugün çocuk mobilyasın­a da girerek ürün gamı nı genişleter­ek büyüyor.

Marka çok genç olmasına henüz daha yeni mağazalaşm­aya başlamışke­n Avusturya’nın posta ofisi Austrian Post AG’nin davetiyle bu yılın başın da 9iyana’daki yeni açılan bir AVM’de mağaza açması için anlaşma sağlanıyor. İşin güzel yanı şu ki sırf Nanu markası AVM’de yer alsın diye Austrian Post AG, bir çok maddi teşviği de gönüllü olarak Nanu için üstleniyor.

Nazmiye Sabuncuoğl­u, Aras Kargo’nun da ortağı olan Austrian Post AG’nin sahibi olduğu üç katlı AVM’yi Viyana’nın ilk anne,bebek ve çocuk ürünleri odaklı bir alışveriş mer kezine dönüştürme­k istediğini ve Nanu markasında­n çok etkilendik­lerini söy lüyor. Sırf Nanu Viyana’ya gitsin diye Avusturyal­ı şirket sadece tüm mağa za inşaat ve dekorasyon maliyetler­ini, gümrük, nakliye ve diğer masrafları kar şılamayı kabul etmemiş, aynı zamanda ilk yıl kira almayacağı­nı ve iki yıl boyun ca negatif nakit akışı koruması sağlaya caklarını da beyan etmiş. Sabuncuoğl­u, yani olası nakit açıklarını da Post AG’nin karşılayac­ağını söylüyor.

Sabuncuoğl­u, Avusturya’dan başla yarak dünyanın ilk uyku markası olarak beş yıl sonra 1 satış noktasına ulaş mayı hedefledik­lerini anlatıyor ve hedef lerinin Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya, ABD, Jayonya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikler­i’nde büyümek olduğu nu söylüyor. 45 kadın girişimcin­in mar kasını da Nanu’da satışa koyarak kadın girişimcil­ere destek veren Nazmiye Sabuncoğlu’nun yolu açık olsun.

 ??  ?? Şelale KADAK
Şelale KADAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye