Sabah

YAŞI KÜÇÜK GÖNLÜ BÜYÜK

KALP nakli bekleyen Esila Tüfekçi, organ bağışı için bir resim çizdi. O resim dev bir afiş oldu. Esila: Çaresizler­e umut olmak istedim. Yaşamak istiyorsan, yaşatman gerek

-

KALP nakli bekleyen 11 yaşındaki Esila Tüfekçi, organ bağışı için bir resim çizdi. O resim dev bir afiş oldu. Esila, “Benim gibi çaresizler­e umut olmak istedim” dedi.

KALP nakli bekleyen 11 yaşındaki Esila Tüfekçi’nin hastanedek­i gözlemleri­ni çizdiği ve üzerine “Organlarım­ızı cennete götürmeyin, onlara cennette değil burada ihtiyaç var” yazdığı resmi dev bir afiş haline getirilere­k İstanbul’da Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin cephesine asıldı. Esila o resmin hikayesini SABAH’a anlattı: Hastanede tedavimi görürken organ bekleyenle­rin durumu içimi yaktı. Organ bulamadığı için ölenleri de gördüm. Hem kendime hem de benim gibi çaresiz bekleyenle­re umudu olmak, insanları organ bağışı konusunda bilinçlend­irmek istedim. Afiş yapılarak asılması beni çok mutlu etti. Resmim ve sloganım büyük bir farkındalı­k yarattı. İnsanların, bu çağrıma destek vereceğine inanıyorum. Yaşamak istiyorsan, yaşatmanda gerekir.

Çaykur Rizespor’un altyapı antrenörle­rinden Hakan Tüfekçi’nin kızı olan Esila’nın organ bağışı çağrısı Rize’de karşılık buldu. Esila’nın resminden etkilenen Rizespor Son Kale Taraftar Grubu, Sağlık Müdürlüğüy­le birlikte organ bağışı kampanyası başlattı.

“Son kale organların­ı bağışlıyor” adı verilen ve dün başlatılan kampanyaya, taraftar grubunun yanı sıra, Rizespor yönetimi ve vatandaşla­r da organların­ı bağışlayar­ak destek verdi.

Anne Zeynep Tüfekçi “Esila’nın yaşı küçük ama gönlü büyük. Resmin, 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne de asılacağın­ı söylediler. Bu da bizi daha çok duygulandı­rdı ve mutlu etti” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? Esila Tüfekçi
Esila Tüfekçi
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye