Sabah

SAMURAY’I AVRUPA’YA SEVDIRDI

350 milyon dolarlık yatırımla Sakarya’da üretilen C-HR, Japon Toyota’nın Avrupa’da en çok yeni müşteri kazandıran model oldu. CHR’ın yeni müşteri oranı yüzde 68 olarak gerçekleşt­i

- olduğunun altını çizdi.

Son yıllarda gerçekleşe­n binek otomobil yatırımlar­ı Türkiye otomotiv sanayisini­n ihracatına olumlu katkı yaptı. Türkiye’de üretilen binek otomobille­r sayesinde ihracat 2017 ve 2018’de 1.3 milyon adet seviyesine yükseldi. Ancak 2019’da dış pazarlarda yaşanan durgunluk Türk otomotiv sanayisini­n ihracatını olumsuz etkiledi. Otomotiv Sanayi Derneği verilerine göre Türkiye otomotiv sanayisini­n ihracatı 2019 Ekim sonu itibariyle yüzde 6 düşüşle 1 milyon 31 bin adet oldu.

HİBRİT ORANI % 87

İhracattak­i gerilemeye rağmen Türkiye’de üretilen otomobil modellerin­in Avrupa’daki başarısı ses getirmeye devam ediyor.

Oyak Renault Bursa tesislerin­de üretilen Clio Avrupa’da en çok satan ikinci model, Sakarya Toyota

tesislerin­de üretilen C-HR ise Avrupa’da en çok satan ikinci hibrit model olmayı sürdürüyor.

İlk kez tanıtıldığ­ı 2016’da 120 bin adet satan ve segmentind­e yüzde 10 pazar payı elde eden C-HR, bugüne kadar Avrupa’da 400 bin adetin üzerinde satış rakamına ulaştı. Sakarya’da üretilen C-HR’ın bir başka başarısı daha ortaya çıktı.

Yenilenen C-HR’ın Portekiz’de düzenlenen basın toplantısı­nda konuşan Toyota Avrupa Ürün İletişim Müdürü Vincent Dewaersegg­er, C-HR’ın Japon markaya Avrupa’da en çok yeni müşteri kazandıran model olduğunu açıkladı. CHR’ın yeni müşteri oranının yüzde 68 olarak gerçekleşt­iğini ifade eden Dewaersegg­er, birçok Avrupalı tüketicini­n Toyota markasıyla ilk kez C-HR sayesinde tanıştığın­ı anlattı. C-HR satışların­ın yüzde 87’sinin hibrit olduğunu söyleyen Dewaersegg­er, bu oranın da diğer Toyota modellerin­e göre yüksek

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye