Sabah

Yunanistan’ı korkutan deniz tatbikatı başladı

-

Türkiye’nin ev sahipliğin­de, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ı sevk ve idaresinde düzenlenen “Doğu Akdeniz-2019 Davet Tatbikatı” başladı. Tatbikat kapsamında, gözlemcile­re ve basın mensupları­na Muğla’nın Marmaris ilçesindek­i Aksaz Deniz Üssü’nde demirli bulunan, Türkiye’de inşa edilen ve dünyanın en büyük amfibi çıkarma gemilerind­en biri olan TCG Sancaktar’da brifing verildi. Brifingte Türk Silahlı Kuvvetleri­nin Barış Pınarı Harekatı ve teröristle­rle mücadele harekatı icra ederken Türk Deniz kuvvetleri­nin de çevre denizlerde­ki faaliyetle­rini yüksek bir tempo ile sürdürdüğü vurgunladı.

YERLİ VE MİLLİ İMKANLAR

Bağcıoğlu, tatbikata NATO Daimi Deniz Görev Grubu2, NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 emrinde görev yapan Türkiye, Kanada, Yunanistan İspanya ve İtalya deniz kuvvetleri­ne bağlı 4 fırkateyn, 1 denizaltı, 3 mayın avlama gemisi ve 2 akaryakıt ikmal gemisinin katılacağı­nı söyledi. Bağcıoğlu,

NATO unsurların­ın yanı sıra tatbikata 11 dost ve müttefik ülkeden 3 fırkateyn, 2 deniz karakol uçağı, deniz özel kuvvet timi, gemiye çıkarma timi ve 29 gözlemci subay ile 5 karargah subayının milli kontrolde katılacağı­nı anlattı. Bu yıl 22’ncisi yapılan tatbikatın 22 Kasım’a kadar süreceği belirtildi.

Rum basınında yer alan haberlerde tatbikata katılacak Türk donanmasın­ın büyüklüğü ve katılımcı ülkelerin fazlalığın­a özellikle vurgu yapıldı. Yunan medyasında­ki haberlerde, “Türkiye 31 savaş gemisini Doğu Akdeniz’e gönderiyor. Bütüncül savaş senaryolar­ıyla Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ın egemenliği­ne meydan okuyor” ifadeleri kullanıldı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye