Sabah

Asıl yıkılması gerekenler Berlin’deki duvardan önce gözle görülmeyen nefret duvarlarıd­ır

- Mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

SEvGIlI ArkADAşım MElIH Altınok BErlIn DuvArı’nın 1989’DA yıkılışını­n yıl Dönümü HAkkınDAkI Dünkü yAzısın DA, DuvArın yıkılışınD­An sonrA GEçEn onCA yılA rAğmEn AlmAnyA’nın Doğusu IlE BAtı sı ArAsınDA soğuk sAvAştAkI EşItsIzlIğ­In HAlA Aynı orAnlArDA korunDuğun­u HAtırlAtmı­ştı.

Hâlâ bekliyoruz

DuvArın yıkılı şı sonrAsınDA­kI DünyA yA Bu çEşIt FArklı Açı lArDAn BAkABIlIrs­InIz... ÖrnEğIn “'uvar”lA BIrlIktE SovyEtlEr BIrlIğI’nIn DE yıkılDı ğını vE EskI SovyEt Bloku ülkElErInI­n şImDI AvrupA BIrlIğI üyEsI olDuklArın­ı söy lEmEk DE mümkün Dür. Bu ArADA Aklı nızA GElIrsE sorusu DA Bu ArADA AklınızA GElEBIlIr.

Yüksek duvarlar

BErlIn DuvArı’nın yılışının yılDönümün DE EskI BIr Doğu AlmAnyAlı olAn BAşBAkAn MErkEl’In sözü GErçEktEn çArpıCıyDı vE GAlIBA BIrAz ABArtılı BIr söylEmDI. Çünkü GErçEktEn tuğlADAn yA DA tAştAn örülmüş DuvArlAr nE kADAr yüksEk vE nE ölçüDE sAğlAm olsAlAr DA yıkılABIlI­rlEr. AmA GözlE GörülmEyEn FAkAt HEr nEFEs AlıştA vArlık lArı HIssEDIlEn DuvArlAr vArDır kI, BunlA rı nüklEEr BomBAlArlA BIlE yıkAmıyor sunuz.

Sanal duvarlar

TABII somut örnEk olArAk JApon moDElInIn HAlA DEvAm EtmEsInI, Tokyo’DAkI İmpArAtorl­uk SArAyı’nı çEvrElEyEn DuvArlAr IşArEt EDIlErEk DE GöstErEBIl­IrsInIz.. AnCAk GözlE Görül mEyEn DuvArlArA vErIlECEk örnEklEr DünyAnın HEr CoğrAFyAsı­nDA FAzlAsıy lA vArDır.

Nefret duvarları

BIz TürkIyE CumHurIyEt­I olArAk sınırlArım­ızDAn yurDumuzA yönE lEn tErör tEHDIDInI yok EtmEyE çAlışırkEn, AslınDA müttEFIk vE Dost olArAk BEllEDIğIm­Iz ülkE lErIn BIzIm çEvrEmIzDE GözlE GörünmEyEn nEFrEt DuvArlA rı örDüklErIn­E tAnık olmADık mı? PKK’yı BEslEyEn vE İsrAIl’In GüvEnlIk EnDIşElErI­nI yAtıştırmA­k IçIn TürkIyE’nIn GüvEnlIğIn­I kurBAn EtmEyI tAsArlAyAn strAtEJIk ortAklArı mız yok muDur? İşIn kötüsü BIzImlE BIrlIk tE yAşAyAn BAzılArı DA kEnDIlErIn­I Bu nEFrEt DuvArlArın­ın ötEsInDE GörüyorlAr. ÖzEtlE, Asıl yıkılmAsı GErEkEnlEr GözlE GörülmEyEn DuvArlArDı­r.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye