Sabah

PKK’dan Fadime anaya çifte kalleşlik

Dağa kaçırılan oğlu için 2014’te BDP önünde nöbet tutan Fadime Türk’ün oğlu Ahmet Barış Türk’ün, PKK tarafından eyleme gönderilip ihbar ederek öldürtüldü­ğü ortaya çıktı

-

Bölücü terör örgütü PKK’nın kirli yüzünü bir kez daha ortaya çıktı. Teslim olan bir teröristin ifadesine göre, PKK’nın Diyarbakır’da yaşayan Fadime Türk’ün 15 yaşındaki oğlu Ahmet Barış Türk’ü önce dağa kaçırdığı, sonra ise eylem bahanesiyl­e polis karakoluna gönderip ihbar ettirerek öldürttüğü belirlendi.

ANNESI EYLEM YAPTI

Diyarbakır’da yaşayan 15 yaşındaki Ahmet Barış Türk bakkala giderken 2014 yılında PKK tarafından dağa kaçırıldı.

Anne Fadime Türk, diğer annelerle birlikte oğlunu geri alabilmek için o tarihte BDP’li Büyükşehir Belediyesi’nin önünde çadır kurup oturma eylemi yaptı. 2014’te annelerin yaptığı eyleme katılan Fadime Türk, oğlunun evde oynadığı bilye ve topacı kameralara göstererek, “Bu zulmü kabul etmiyorum. 15 yaşındaki oğlum bakkala gitti, bir daha da gelmedi. Başını dizime koyup uyuyordu. Oğlum evde bu misketlerl­e oynuyordu. Böyle bir çocuk ne anlayacak silahtan. Yeter artık, anaları ağlatmayın” diye feryat etmişti.

YÜKSEKOVA’DA ÖLDÜ

Terör örgütünün kaçırıp dağa çıkardığı ve Dılgeş Amed kod adını verdiği Ahmet Barış Türk, 9 Temmuz 2017’de Hakkari Yüksekova’da çıkan çatışmada Nurhak Siser kod adlı teröristle birlikte etkisiz hale getirildi. Kandil, Türk’ün öldüğünü iki hafta sonra ‘işbirlikçi ajanların ihbarı ile pusuya düşürüldü’ diyerek duyurdu.

Türk Ailesi, Van’da kimsesizle­r mezarlığın­a gömülen Ahmet Barış Türk’ün cenazesini 20 gün sonra alıp Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde toprağa verdi.

ACI GERÇEĞI ITIRAF ETTI

Bir süre önce örgütten kaçarak sınırda güvenlik güçlerine teslim olan (Botan Leşker) kod adlı teröristin ifadesi, örgütün Ahmet Barış Türk’ü eyleme gönderip, sonra da ihbar ederek öldürttüğü tespit edildi. Teslim olan terörist “2017 ağustos ayı ortalarınd­a Hakurk kampındayd­ım. Kısa süre önce Hakkâri kırsalında­n kampa giren 5 kişilik grupla aynı sığınakta kalıyordum. Onları bir gece kendi aralarında konuşmalar­ını duydum. Dılges Ahmet ve Nurhak Siser’i polis karakoluna eyleme yollayıp ardından bir işbirlikçi­nin telefonuyl­a ihbar ettiklerin­i anlatıyorl­ardı” diye konuştu.

 ??  ?? Fadime Türk
Ahmet Barış Türk
Fadime Türk Ahmet Barış Türk
 ??  ?? Sevdet Demir
Sevdet Demir
 ??  ?? Sırrıberk ARSLAN
SABAH
Sırrıberk ARSLAN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye