Sabah

Yankaya kırmızıyı atladı

-

BEŞIKTAŞ daha 3 hafta önce ağır şekilde tartışılıy­ordu. Abdullah Avcı, ‘tutma dı, bugün mü gidecek, yarın mı gidecek’ denirken Beşiktaş art arda 3 maç kazanıp zirve ortakların­dan biri oldu. Aslında Beşiktaş’a baktığımız vakit kadro kalitesi asla diğer takımlarda­n aşağı değil.

Dün gece de çıkan 11’e baktığımız­da iyi bir kadroydu.

Çok mu iyi oynadılar, hayır. Ama coşku, istek ve kendine güven geri gelmiş.

Maç boyu Denizlispo­r iyi savunma yaptı. Pozisyon bulmakta, araya oynamakta zorlanan Beşiktaş, bazı şanslar yakalasa da özellikle Burak’ı iyi kullanamad­ı. İlk 11’e baktığımız­da yılların sol beki Caner sağ önde ve yine yılların oyun kurucusu Ljajic de solda başladı. Tabii maç içinde pozisyonla­r değişti. Ama bazı oyuncular takıma alıştığınd­a Beşiktaş daha da iyi olacak. Örneğin Diaby, iyi oyuncu. Örneğin Elneny... Zaten Arsenal’den gelerek kalitesini ispat etti. Üstelik bence bireysel kalitede en başarılı defans da Beşiktaş’ta.

İlk yarıda bazı pozisyonla­r var ama sıkışıklık devam etti. İkinci yarı Denizlispo­r daha kendine güvenli

geldi aslında Rodallega’nın ilk yarıda vurduğu frikik gol olsa sonuç çok farklı olurdu.

N’Koudou gerçekten kaliteli bir oyuncu. Kalitesini de attı ğı golde gösterdi. Çapraz, sıkışık bir yerden iyi bir vuruşla Beşiktaş’ı öne geçiriverd­i. Ve son dakika daki pozisyonda Denizlispo­rlu oyuncu eliyle almasa belki de maç berabere bitmişti.

Ligde zirve çok karıştı. Tam 8 takım 3 puan içinde sıkışıverd­iler. Bu da beraberind­e heyecan, gerilim ve zorluklar getirir.

Gelelim hakem Özgür Yankaya’ya... Kapasitesi belli. Uzun zamandır ilk defa böyle bir maç yönetiyor. Sackey’in Diaby’ye yaptığı hareket kırmızı kart.

Çünkü düşüncede top yok ve geriden gelip savunmasız Diaby’nin bileğine çok sert şekilde atlıyor.

Mutlak kırmızı olmalıydı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye