Sabah

YARALAR SARILDI ACI KALDI

Burhan Şen, Düzce depreminde biri kendi oğlu olmak üzere 9 kişinin can verdiği restoranı yeniden açtı... Bir kızını haybeden İlhan Ergelen ise tek koluyla simitçilik yaparak oğlunu okutuyor

-

Depremin merkez üssü olan Kaynaşlı ilçesinde köfteci dükkânı olan Burhan Şen, iş yerinin bulunduğu 9 katlı binanın yıkılması sonucu enkaz altında kaldı. Ayağının üstüne düşen beton parçasının uzun süre kaldırılma­sını bekleyen Şen, enkaz altından çıkarılıp ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Bir bacağını kaybeden Şen, kaldırıldı­ğı Ankara’daki hastanede yaklaşık 1 ay tedavi gördü. Şen’in enkazda kalan 17 yaşındaki oğlu ise hayatını kaybetti. Oğlunun yaşamını yitirmesin­e şahit olduğunu anlatan Şen, “Aynı böyle bir işletmem vardı. İş yerimde 9 kişi öldü. Biri benim 17 yaşındaki oğlumdu. O öleceğine ben ölseydim. Ben sol ayağımı kaybetmekl­e kurtuldum. Altı saat enkaz altında kaldım. Görecek günümüz varmış. Yaşamak için yine çalışıyoru­z. Çalışmamız gerekiyor. Acıları içimize attık” dedi.

İlhan Ergelen de depreme kalorifer görevlisi olarak çalıştığı binanın bodrum katında ailesiyle yakalandı. Ergelen, yaklaşık 11 saat sonra Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekibince eşi ve 6 yaşındaki oğluyla enkazdan çıkarıldı. Ekipler, Ergelen’in 3 yaşındaki kızının ise cansız bedenine ulaştı. Enkaz altında kaldıkları­nı ve kurtarılın­caya kadar ümitsizliğ­e kapıldığın­ı anlatan Ergelen, “Üzerimizde 7 kat vardı. O an bina komple üzerimize çöktü sandım. Meğer tek kat çökmüş...” ifadelerin­i kullandı. Ergelen, çocuğunun eğitim masrafları için simitçilik yapıyor.

 ??  ?? Burhan Şen İlhan Ergelen
Burhan Şen İlhan Ergelen

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye