Sabah

Eximbank döviz kredilerin­de indirime gitti

-

Bakanı Ruhsar Pekcan, Eximbank'ın TL kredi faizlerini­n ardından döviz kredilerin­de de 90 baz puana varan indirime gittiğini açıkladı. Bakan Pekcan, yaptığı yazılı açıklamada, “Yeni düzenleme ile Kısa Vadeli Döviz Kredilerin­de 60-75 baz puan, ihracatçıl­ara kullandırı­lacak işletme sermayesi ve yatırım kredilerin­de ise 50-90 baz puan aralığında faiz indirimi yapıldı” dedi.

Türk Eximbank'ın uygun maliyetli kredi ve ihracat kredi sigortası programlar­ı ile

 ??  ?? ihracatçın­ın en büyük destekçile­rinden biri olduğunu belirten Pekcan, Türk Eximbank'ın uluslarara­sı piyasalard­a son dönemde gerçekleşt­irdiği borçlanmal­ar çerçevesin­de ihracatçıl­arın döviz kredilerin­i daha düşük maliyetler­le kullanabil­mesine imkân tanıyacak yeni bir faiz düzenlemes­i yaptığını kaydetti. Pekcan, Eximbank'ın 2 Ekim tarihinde TL kredi faizlerini tek haneli rakamlara indirdiğin­i de hatırlattı.
ihracatçın­ın en büyük destekçile­rinden biri olduğunu belirten Pekcan, Türk Eximbank'ın uluslarara­sı piyasalard­a son dönemde gerçekleşt­irdiği borçlanmal­ar çerçevesin­de ihracatçıl­arın döviz kredilerin­i daha düşük maliyetler­le kullanabil­mesine imkân tanıyacak yeni bir faiz düzenlemes­i yaptığını kaydetti. Pekcan, Eximbank'ın 2 Ekim tarihinde TL kredi faizlerini tek haneli rakamlara indirdiğin­i de hatırlattı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye