Sabah

ÇILGINCA alışveriş yaptık

Vatandaşla­r, 11.11 Bekarlar Günü indirimi nedeniyle internet sitelerine hücum etti. Alışveriş çılgınlığı, e-ticaret sitelerini kilitledi. Özel indirimli satılan otomobille­r tükendi. Toplam 2 milyar liralık satış bekleniyor

- (GIT|R: Pınar ÇELİK - TASARıM: 6HoLO K$<$

Özel günler için yaptıkları kampanya ve indirimler­le tüketiciyi sanal alışverişe çeken e-ticaret siteleri bayram yapıyor. Tüm dünyada kutlanan 11.11 Bekarlar Günü etkinliği nedeniyle e-ticaret siteleri yüzde 80’e varan indirimler­i devreye aldı. Alışveriş çılgınlığı, e-ticaret sitelerini kilitledi. 11.11 çılgınlığı­nın toplam 2 milyar liralık ciro getirmesi bekleniyor.

OTOMOBILLE­R TÜKENDI

11.11 Bekarlar Günü etkinliği nedeniyle e-ticaret siteleri otomobil dahi sattı. Bu güne özel yüzde 30 indirme giren kısıtlı sayıda Tiguan, Passat, Polo, Golf marka otomobille­r tükendi. 235 bin liralık bir otomobili yüzde 30 indirimle almak isteyen tüketicile­r “Tükendi. Satış sona erdi” uyarısıyla karşılaştı. Sitelerdek­i pek çok ürün grubunda da stokların büyük bir bölümü gece yarısı itibarıyla tükendi.

ÜÇ ETKINLIK 5 MILYAR

TOBB E-Ticaret Meclisi Başkanı Öget Kantarcı, bu indirim dönemlerin­de e-ticaret şirketleri­nin günlük satış ortalamala­rının 10 katı satış yaptığını belirtirke­n, 29 Kasım’da gerçekleşe­cek Black Friday’de de 2 milyar liralık satış bekledikle­rini belirtti. Aralık’ta da Siber Pazartesi olarak bilinen alışveriş etkinliği yapılacak. Böylece, 11.11 Bekarlar Günü, Black Friday ve Siber Pazartesi’nin cirosu 5 milyarı bulacak.

 ??  ??
 ??  ?? pinar.celik@sabah.com.tr
Pınar ÇELIK
EKONOMI
pinar.celik@sabah.com.tr Pınar ÇELIK EKONOMI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye