Sabah

4 KANSER ILACı üRETIMIYLE 1 MILYARLıK ITHALAT BITECEK

-

alanda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekledi­ği 4 merkezden biri. Başta nadir hastalıkla­r ve kanser olmak üzere, hastalıkla­rın önlenmesi, teşhisi ve tedavisi için yenilikçi teknolojil­er ve ürünler geliştirme­k için çalışıyor.

4 KANSER ILACI ÇALIŞMASI

İBG ile biyoteknol­ojik alanda ilaç geliştirme­k için özel laboratuva­r altyapısın­ın uygun koşullarda sağlanması, biyoteknol­ojik ürünlerde yerli üretimin desteklenm­esi, ilaç geliştirme süreçlerin­de teknik bilgi paylaşımı amaçlanıyo­r.

 ??  ?? İBG Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk
Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer
“2023 vizyonu kapsamında sağlıkta yenilikçi ve ileri teknolojiy­i kullanarak 23.3 milyar dolarlık bir değer yaratılmas­ı hedefleniy­or” diyen İBG Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk, şöyle konuştu: “Geliştirme­kte olduğumuz dört kanser ilacı sayesinde Türkiye yılda 1 milyar TL ithalat yükünden kurtulacak. Kısa vadede biyomolekü­ler, orta vadede ise hücresel ilaçların üretimine öncülük edeceğiz.”
İBG Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer “2023 vizyonu kapsamında sağlıkta yenilikçi ve ileri teknolojiy­i kullanarak 23.3 milyar dolarlık bir değer yaratılmas­ı hedefleniy­or” diyen İBG Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk, şöyle konuştu: “Geliştirme­kte olduğumuz dört kanser ilacı sayesinde Türkiye yılda 1 milyar TL ithalat yükünden kurtulacak. Kısa vadede biyomolekü­ler, orta vadede ise hücresel ilaçların üretimine öncülük edeceğiz.”
 ??  ?? sağlık alanında ilk tematik araştırma merkezi İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) ile ilaç firması Merck, ortak bir çalışma deklarasyo­nuna imza attı. Merck, İBG’ye Türkiye ve dünya pazarına yönelik biyoteknol­ojik ilaç geliştirme konusunda, hem özel teknik altyapı kurulması, hem de insan gücü yetiştirme alanında destek olacak.
Türkiye için ‘yüzyılın yatırımı’ olarak ifade edilen İBG, Türkiye, Ortadoğu ve çevre ülkelerde biyoteknol­ojik ilaç üretim ve geliştirme faaliyetle­rine aktif olarak destek veren ve bu
Didem SEYMEN BALCI
sağlık alanında ilk tematik araştırma merkezi İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) ile ilaç firması Merck, ortak bir çalışma deklarasyo­nuna imza attı. Merck, İBG’ye Türkiye ve dünya pazarına yönelik biyoteknol­ojik ilaç geliştirme konusunda, hem özel teknik altyapı kurulması, hem de insan gücü yetiştirme alanında destek olacak. Türkiye için ‘yüzyılın yatırımı’ olarak ifade edilen İBG, Türkiye, Ortadoğu ve çevre ülkelerde biyoteknol­ojik ilaç üretim ve geliştirme faaliyetle­rine aktif olarak destek veren ve bu Didem SEYMEN BALCI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye