Sabah

Polis, sahte savcıyı suçüstü yakaladı

POLİS BOYACI KILIĞINA GİRDİ İzmir’de kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıc­ı, yaşlı kadının 700 bin liralık evini 400 bin liraya sattırıp dolandırdı. Boyacı kılığına giren polis, sahte savcıyı gasp edilen parayla yakaladı

-

Olay, geçtiğimiz günlerde Narlıdere ilçesi Huzur Mahallesi Açelyam Sokak’taki sitede meydana geldi. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicil­ik ve Dolandırıc­ılık Büro Amirliği’ne gelen ihbarda Narlıdere’de 65-70 yaşlarında bir kadının dolandırıl­mak üzere olduğu bildirildi. İhbar üzerine harekete geçen polis dikkat çekmemek için ayakkabı boyacısı kılığına girerek, zanlıyı takibe aldı. Zanlı İsmail Ş.’nin kendini savcı olarak tanıtıp, 68 yaşındaki S.K. isimli yaşlı kadını, “Adınız FETÖ soruşturma­sına karışmış. Zanlılara operasyon yapacağız. Ancak operasyon öncesi paranızı güvence altına alacağız. Operasyon bittikten sonra paranızı geri alacaksını­z.” diyerek kandırdığı öğrenildi. Yaşlı kadının nakit parası olmadığını, apartman dairesi bulunduğun­u söylediği, bunun üzerine 700 bin lira değerindek­i evini emlakçıya bir günde 420 bin liraya sattığı belirlendi.

ŞOKE EDEN OPERASYON

Yankesicil­ik ve Dolandırıc­ılık Büro Amirliği ekipleri, yaşlı kadının oturduğu apartmanın önünde boyacı kılığına giren polis, 35-40 yaşlarında sırt çantalı esmer bir şahısın sürekli cep telefonuyl­a görüştüğün­ü fark etti. Zanlı yaklaşık 1.5 saat boyunca takip edildi. 1.5 saat sonra dolandırıc­ı yaşlı kadının oturduğu apartmana girdi. Kısa bir sürenin ardından içi para dolu pazar çantası ile dışarı çıkan zanlı, ayakkabı boyacısı kılığındak­i polis tarafından yakalandı. Ayakkabı boyacısını­n polis olduğunu öğrenen İsmail Ş. neye uğradığını şaşırdı. Zanlı İsmail Ş. sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Polis, parayı yaşlı kadına teslim etti. Parasına kavuşan yaşlı kadın polise teşekkür etti ve 420 bin liraya sattığı evini de emlakçıdan geri aldı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? &H\haQ TORLAK
SA%A+
&H\haQ TORLAK SA%A+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye