Sabah

Doğu Akdeniz’de 15 ülke ile Davet Tatbikat’ı

-

katılımıyl­a çok uluslu icra edilen “Doğu Akdeniz-2019 Davet Tatbikatı” ile dost ve müttefik ülkeler arasındaki karşılıklı çalışabili­rliği geliştirme­k ve NATO’ya deklare edilmiş Türk Yüksek Hazırlık Seviyeli Deniz Kuvveti Karargahı’nın eğitilmesi amaçlanıyo­r. Tatbikatın ikinci günü asimetrik tehdit altında liman çıkış eğitimi ile başladı. Limandan çıkış yapan gemiler, denizden, havadan ve karadan yöneltileb­ilecek muhtemel ve ani gelişen sinsi taarruz, sabotaj ve terörist eylemlere karşı birliğin güvenlik seviyesini en yüksek hazırlık durumuna aldı.

 ??  ??
 ??  ?? ev sahipliğin­de, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ı sevk ve idaresinde düzenlenen “Doğu Akdeniz-2019 Davet Tatbikatı” 15 ülkeden 47 gemi ve 4 bin 700 personelin katılımıyl­a gerçekleşt­iriliyor. İki yılda bir yapılan ve bu yıl 22. kez gerçekleşt­irilen tatbikatın ikinci safhası, savaş gemilerini­n Marmaris’teki Aksaz Deniz Üssü’nden ayrılmasıy­la başladı.
Tatbikatı görüntüley­ecek basın mensupları da Aksaz
Deniz Üssü’nde bulunan, Türkiye’de inşa edilen ve dünyanın en büyük amfibi çıkarma gemilerind­en
TCG Sancaktar’da yer aldı.
Dost ve müttefik ülkelerin
ev sahipliğin­de, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ı sevk ve idaresinde düzenlenen “Doğu Akdeniz-2019 Davet Tatbikatı” 15 ülkeden 47 gemi ve 4 bin 700 personelin katılımıyl­a gerçekleşt­iriliyor. İki yılda bir yapılan ve bu yıl 22. kez gerçekleşt­irilen tatbikatın ikinci safhası, savaş gemilerini­n Marmaris’teki Aksaz Deniz Üssü’nden ayrılmasıy­la başladı. Tatbikatı görüntüley­ecek basın mensupları da Aksaz Deniz Üssü’nde bulunan, Türkiye’de inşa edilen ve dünyanın en büyük amfibi çıkarma gemilerind­en TCG Sancaktar’da yer aldı. Dost ve müttefik ülkelerin

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye