Sabah

15 YAŞINDA REKORA ‘DEMİR’ YUMRUK

-

Öte yandan Çaykur Rizespor’da kaleye geçen 19 yaşındaki bir diğer genç yetenek Zafer Görgen de yaptığı 7 net kurtarışla maçın kahramanı oldu.

Genç futbolcula­ra geçtiğimiz yıllara göre daha fazla fırsat veren Türk ekipleri buna rağmen majör liglerin uzağında kaldı. Şu ana kadar Fransa’da 50, Almanya’da 38, İngiltere’de 34, İtalya’da 33, İspanya’da ise 31 tane 21 yaş altı isim süre aldı. Bu sezon ligimizde 15 yaşında 1, 17 yaşında 1, 18 yaşında 2, 19 yaşında 7, 20 yaşında 13, 21 yaşında ise 14 isim kendisine yer bulabildi.

 ??  ?? Emre Demir, milli takımın genç yaş kategorile­rinde 28 kez oynadı. üper Lig’de geride kalan 11 haftaya genç futbolcula­r damga vurdu. Geçtiğimiz yılların aksine ekipler 21 yaş altı futbolcula­ra daha fazla fırsat tanıdı ve Türk futbol tarihi rekoru da kırıldı. Şu ana kadar 18
G.Birliği karşısında Kayserispo­r’un 15 yaşındaki futbolcusu
Emre aynı zamanda tüm Avrupa’nın da bu sezon gol atan en genç golcüsü. Emre’nin golünü de 17 yaşındaki Nurettin hazırladı.
Emre Demir, milli takımın genç yaş kategorile­rinde 28 kez oynadı. üper Lig’de geride kalan 11 haftaya genç futbolcula­r damga vurdu. Geçtiğimiz yılların aksine ekipler 21 yaş altı futbolcula­ra daha fazla fırsat tanıdı ve Türk futbol tarihi rekoru da kırıldı. Şu ana kadar 18 G.Birliği karşısında Kayserispo­r’un 15 yaşındaki futbolcusu Emre aynı zamanda tüm Avrupa’nın da bu sezon gol atan en genç golcüsü. Emre’nin golünü de 17 yaşındaki Nurettin hazırladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye