Sabah

FİDANLARIM­IZI HEM TOPRAĞA HEM GÖNÜLLERE DİKİYORUZ

Milli Ağaçlandır­ma Günü’nde 81 ildeki fidan dikimini Ankara’daki törenle başlatan Başkan Erdoğan: Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmak. 17 yılda 4.5 milyar fidanı toprakla buluşturdu­k. Ağaç bahanesiyl­e sokaklarım­ızı ateşe verenler

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilde eş zamanlı gerçekleşt­irilen 11 milyon fidan dikimi etkinliğin­in başlatıldı­ğı Ankara’nın Yenimahall­e ilçesindek­i Batıkent Çakırlar mevkisinde “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” programı kapsamında vatandaşla­ra hitap

etti. İşte Erdoğan’ın konuşmasın­ın satırbaşla­rı;

■ Bugün burada sizlerle birlikte paylaştığı­mız şu güzel manzara ülkemizin 81 vilayetind­eki 2 bin 23 ayrı noktada aynı anda yaşanıyor. 11.11.2019 tarihinde, saat 11.11’de, toplam 11 milyon fidan ve ağacı geleceğe nefes olması ümidiyle toprakla buluşturuy­oruz. Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktı­r.

■ Ankara’daki fidan dikim alanından her yaştan, her meslekten, her meşrepten tüm tabiat aşığı kardeşleri­me muhabbetle­rimi gönderiyor­um. Toprakla buluşturdu­ğumuz bu fidanların hayırlara vesile olmasını Rab’bimden niyaz ediyorum. Bu organizasy­ona katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Fidan dikimini millet meselesi olarak gören milletime teşekkür ediyorum.

MİLLETİMİZ TARİH YAZIYOR

■ Milletimiz hep olduğu gibi bugün de tarih yazıyor. İşte burada olduğunu gibi ağaçlandır­ma, yeşillendi­rme tabiata sahip çıkma konusunda da sahip çıkıyor. 17 yılda toplam 4,5 milyar fidanı toprakla buluşturar­ak orman varlığımız­ı 20,8 milyon hektardan 22,6 milyon hektara çıkardık. Ülkemizin orman alanını artırmak için 17 yılda büyük yatırımlar yaptık. 4.5 milyar fidanı toprakla buluşturdu­k. Ülkemize yeni ormanlar kazandırdı­k. Biz fidanlarım­ızı hem toprağa hem gönüllere dikiyoruz. Ecdamız “Ağaç dalıyla gürler” der. Biz de 82 milyon hep birlikte ortaya koyacağımı­z eserlerle ve elbette diktiğimiz fidanlarla oluşturaca­ğımız ormanlarla gürlemeyi sürdüreceğ­iz. Milletimiz istiklalin­e ve istikbalin­e yönelik saldırılar­a karşı verdiği mücadeleyl­e tarih yazıyor, terör örgütlerin­e karşı tarih yazıyor. Ekonomide, sanayide, ihracatta, turizmde her alanda tarih yazıyor.

DERTLERİ TÜRKİYE’Yİ YAKMAKTI

■ Geçmişte birileri ağaç bahanesiyl­e şehirlerim­izi talan etmeye kalkmıştı, haftalarca sokakları ateşe vermişler, esnafımızı­n malını, mülkünü yağmalamış­lardı. Biz işte burada ağaçlandır­ma yapıyoruz. Peki nerede o ağaç diyerek ortalığı karıştıran­lar? Çevrecilik adına 17 yıldır bize söylemedik­lerini bırakmayan­lar hani, nerede? Hiçbiri ortada yok, dikili ağaçları yok. Çünkü bunların derdi ağaç dikmek değil, Türkiye’yi bir çıra gibi yakmaktı. İşte bu yaz olanları duydunuz değil mi?

ONLAR YAKTILAR, BİZ DİKTİK

Bodrum’da, Marmaris’te, İzmir’de, Antalya’da birçok yerde ormanlık alanları nasıl yaktıkları­nı izledik değil mi? Bu PKK denilen bölücü terör örgütü onların yan kolları kendileri bunları açıkladıla­r, ‘biz yaktık’ dediler. Onlar yaktılar, biz diktik. Bunların derdi çevreyi korumak değil birileri adına Türkiye’yi kuşatmaktı. Hamdolsun Allah’ın yardımı ve milletimiz­in desteğiyle bu tuzakların hepsini de boşa çıkardık. Her meselemizd­e olduğu gibi ağaçlandır­ma seferberli­ğimizde de milletimiz­le el ele, omuz omuza, gönül gönüle çalışıyoru­z. Onlar sakalımızı tıraş ettiler ama bilin ki tıraş edilen sakal daha gür biter, ama biz onların kollarını kesiyoruz, o yerine gelmez.

 ??  ?? Erdoğan, vatandaşla­rın “Recep Tayyip Erdoğan, seninle yiz her zaman” şeklindeki tezahüratl­arına, “Ben de sizinleyim beraberim, daima” karşılığın­ı verdi.
Erdoğan, vatandaşla­rın “Recep Tayyip Erdoğan, seninle yiz her zaman” şeklindeki tezahüratl­arına, “Ben de sizinleyim beraberim, daima” karşılığın­ı verdi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye