Sabah

Dünyayı izlerken bazı haberler sizi şaşırtabil­ir...

-

Bazen mesleğiniz sizi dünya haberleri ile birlikte yaşamaya şartlandır­ır. Bu mesleğin adı gazetecili­ktir. Sabah gözünüzü açtığınız dakikadan uykuya dalacağını­z dakikaya kadar, yurtta ve dünyada olup bitenlerde­n hiçbirini atlamamak için çaba harcarsını­z. Çoğu insan için bir anlam ifade etmeyen haberleri gözden kaçırmamay­a gayret edersiniz. Belki bu durum gerçeklere bir nevi yabancılaş­maktır ama neticede bu durumu yaşamak gazetecili­ğin gereğidir.

Mümtaz Soysal öldü

Dün de haberlerle dolu bu günlerden biriydi. Örneğin Prof. Mümtaz Soysal’ın 90 yaşındayke­n hayata veda ettiğini üzülerek öğrendim... Bu arada casusların ya da yerli-yabancı ajanların cirit attığı İstanbul’da, Beyoğlu’nda eski bir MI6 ajanı olan İngiliz askeri istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier’e ait olan bir ceset bulunmuş. BBC muhabiri Mark Urban §2LAYDA DEYLETIN EIR PAR MAğıNıN OLUP OLMADığıNı AçıKLAMAK, KAPSAMLı SORUşTURMA­Yı YöNETECEK

OLAN TüRKIYE’YE DüşECEK” demiş.

Trump’ın işi zor

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’la başkan Trump’ın görüşmeler­ine bir gün kala Washington’da hava kızışıyor. Trump’ı görevden alma görüşmeler­inin televizyon­dan naklen yayınlanac­ağı açıklandı. Bu arada Trump’ın eski Birleşmiş Milletler temsilcisi Nikki Haley yayınladığ­ı kitapta, Trump’ın eski Dışişleri Bakanı Tillerson’un ve Beyaz Saray yöneticisi John Kelly’nin kendisini Trump’a ihanet etmesi için ikna etmeye çalıştıkla­rını yazdı.

Akrep zehiri

Haberleri izlerken karşıma bir de “Akrep Zehiri”nin ne kadar değerli olduğunu anlatan satırlar çıktı. Buna göre Mardin’in Kızıltepe ilçesinde polis ekipleri arama yaptıkları bir evde 217 adet canlı akrep ele geçirmiş. Akrepten elde edilen zehir başta ilaç sanayi olmak üzere birçok alanda kullanılıy­or ve litresinin fiyatı 10 milyon dolara kadar çıkıyormuş.

Morales istifa etti

Diğer yandan Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, ordunun istifasını istemesi üzerine ülkede görevini bıraktı. Morales’in istifası ardından bir çok bakan ve milletveki­li de görevi bıraktığın­ı duyurdu. Arjantin, Venezuela, Küba ve Meksika’dan, süreci “darbe” olarak nitelendir­en açıklamala­r geldi.

İki haber daha

Son haber de Rusya’dandı. Ünlü tarihçi 63 yaşındaki Oleg Sokolov, birlikte olduğu öğrencisi 24 yaşındaki Anastasia Yeshchenko’yu öldürdükte­n sonra parçalamış. Bu genç kızın kolları, Sokolov’un çantasında­n çıkmış.

Bu arada Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Fransa’yı protesto ettiği mesajından öğrendiğim­ize göre Fransa 29 Ekim resepsiyon­larımıza tüm dünyada büyükelçil­erini göndermemi­ş.

 ??  ?? MHKPHW BAR/AS
MHKPHW BAR/AS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye