Sabah

Neden destek vermiyorsu­nuz

Annelerin ‘Neden bize destek vermiyorsu­nuz’ sorusuna CHP’li vekil yanıt veremedi. Baba Süleyman Aydın ise HDP baskısıyla işten çıkarıldığ­ını söyledi

- Hüseyin KAÇARSABAH

Diyarbakır’da çocukları terör örgütü tarafından kandırılar­ak dağa kaçırılan annelerin HDP önündeki evlat nöbeti devam ediyor. Oturma eylemi yapan anneler, kendilerin­e destek vermediği gerekçesiy­le CHP’ye tepki gösterdi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri geçen Cuma akşamı oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti. Komisyonda bulunan vekiller annelerle konuşup, onlardan görüş aldı. Bu sırada anneler, heyette bulunan CHP Ankara Milletveki­li Ali Haydar Hakverdi’ye tepki göstererek, “Niye CHP bize destek vermiyor? Bizi ziyaret edip, derdimizi dinlemiyor­lar. Yanımızda durmadılar. CHP’yi kınıyoruz” dediler. Oğlu Ömer Gökçe (24) için Ağrı’dan Diyarbakır’a gelip eyleme katılan Salih Gökçe de CHP’yi kınadığını söyledi. Bunun üzerine CHP’li vekil sessiz kalmayı tercih etti.

İŞSİZ BIRAKTILAR

4 yıl önce kaçırılan oğlu Özkan için iki ayı aşkındır oturma eylemini sürdüren Süleyman Aydın, Diyarbakır Sur’da yaşadığını belirterek, “PKK’nın sözde özerklik bahanesiyl­e Sur’da açtığı hendekler nedeniyle acı ve zor bir dönem geçirdik. Hendeklerl­e önce evlerimizi yıkan, sonra çocuklarım­ızı kandırıp dağa götüren PKK, Kürtlere 40 yıldır acıdan başka ne verdi. HDP önüne gelip oturma eylemine katıldığım için çalıştığım iş yeri ile sıkıntı yaşadım. İş yeri sahibi, HDP’lilerin isteği üzerine eyleme katıldığım ikinci günü beni işten attı. Önce oğlumu elimden aldılar sonra işimi. Annemden aldığım yol parasıyla buraya geliyorum. Terör örgütünün ‘kale olarak’ tabir ettiği Sur’da yaşıyorum. Yani onların içinde kalıyorum. Buradan her gün eve gittiğimde HDP’li yöneticile­r önümü kesiyor. Bana ‘eyleme gitme, seni ve oğlunu öldürürüz’ diye tehdit ediyorlar. Ne pahasına olursa olsun, evladıma kavuşana kadar bu eylemi sürdüreceğ­im. Çünkü, ben oğlumun terörist olmasını istemiyoru­m” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Anneler, CHP Anka ra Milletveki­li Ali Haydar Hakverdi’ye, “Neden bizi gör müyorsunuz­µ diye sordu. Ancak Hak verdi sessiz kalmayı tercih etti.
Anneler, CHP Anka ra Milletveki­li Ali Haydar Hakverdi’ye, “Neden bizi gör müyorsunuz­µ diye sordu. Ancak Hak verdi sessiz kalmayı tercih etti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye