Sabah

ERDOĞAN, TERMİK SANTRALLAR­LA İLGİLİ DÜZENLEMEY­İ VETO ETTİ

-

NATO Zirvesi’nin §

Kuruluş nedeni

NATO 1949 yılında Sovyet tehdidi varsayımı üzerine kuruldu. Sovyetler’in de NATO’ya karşı Varşova Paktı örgü tü vardı. Şimdi ne Sovyetler Birliği, ne komünist yayıl macılık, ne de Varşova Paktı ve Demirperde var... Ama NATO hâlâ varlığını sürdürü yor.

Yeni tehdit

Farklı bir açı BAŞYAZI dan baktığınız da yeni dünya düzenindek­i tehdit unsu runun Sovyetler Birliği değil Amerika Birleşik Devletleri olduğunu görebilirs­i niz. Amerika’nın Venezuela’da yaptık ları ya da İran’a uyguladığı yaptırımla­r yanında PKK terörüne verdiği destek le Ortadoğu’yu bir İsrail egemenlik ala nına dönüştürme çabasını görmezden gelemezsin­iz.

Yeni maceralar

İşte bu yeni dünya düzeninde NATO kendisini bir anda Afganistan’da bulmadı mı? Ya da iki NATO üyesi olan Amerika ve İngiltere Irak’ı işgal edip, bu ülkeyi kaosa sürüklemed­i ler mi? En kötüsü de terörle mücade le ederek ülkenin bütünlüğün­ü koru maya çalışan Türkiye’nin çabalarına NATO destek olmak yerine köstek olmadı mı? Fransa açık ve seçik biçim de Türkiye’nin karşısında değil mi?

Yeni bir Türkiye

Londra Zirvesi’nde bütün bu durumlar konuşulaca­ktır. Ve Suriyeli sığınmacıl­arın Türkiye’deki varlıkları da herhalde gündeme gelecektir. Bu zirve den NATO’nun dipdiri ve taptaze çık ması ihtimali yok gibidir. Ama herhalde NATO bir süre daha devam edecek tir. Türkiye ise kesinlikle eski Türkiye değildir. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın hem Trump’la hem de Putin’le kurduğu diyalog ise yeni Türkiye’nin göstergele rinden sadece bir tanesidir.

 ??  ?? mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah
mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye