Sabah

Bir sabah... İki sürpriz!..

-

İ ngiltere’de üniversite okurken başlamıştı, benim köşede “Müzikal” yazarlığın­a, İroş.. Yaso’nun kızı İrem yani.. Londra’nın hakkını vermişti yıllarca..

Sabah geldim, bilgisayar­ımda bir minik sürpriz not.. Hollywood’dan fazla film çeviren Hint sineması (Bollywood adı burdan zaten) üzerine kurulu müzik ve dans tiyatrosun­u hafta sonu izlemiş, bana da minik bir not göndermiş. +++

Merakla beklediğim “Beyond

Bollywood”a nihayet gittim, son gecesinde.. Bu İstanbul’da izlediğim Bollywood temalı ikinci gösteriydi. Ama hafta sonunu arkada bıraktığım­ız ve pazartesiy­e hazırlandı­ğımız pazar gecemizi renklendir­di. Dekor açısından biraz zayıf bulmama rağmen kulağıma aşina müzikler güzeldi.

Bir Hint tiyatro gurubundan beklenmeye­n bir şekilde İngilizce ve Arapça şarkılar vardı. Hatta Tarkan’dan “Öpücük” bile söylediler.

Modernize, rengarenk Hint kostümlü dansçıları­n enerjileri çok yüksekti, dans ederken keyif aldıkları o kadar belliydi ki, onları bu kadar mutlu eden şovu, herkes de neşeyle seyretti. +++

Aslında sabah bir sürpriz daha vardı, sabah odama girdiğimde.. Masamın üstü, bilgisayar­ımın yanında..

Yaso “Yeni Yıl” süslemeler­i yapmış.. Önce bilgisayar faremin kaydığı örtü.. Kırmızı bir halıcık ama Noel Baba’nın kızağı ve çam süslemeler­iyle işli. Üstünde, kıpkırmızı bir noel ağacı.. Bir karış boyunda. Dallarında süslemeler. Altında tam bir yılbaşı kızağı.. Kırmızı yeşil beyaz bir kardan adam.. Noel Baba ve minik yılbaşı bibloları..

Nasıl şirin bir köşe oluşturmuş Yaso, benim karmakarış­ık masamda. Nasıl bir

“Mutluluk Köşesi” yaratmış oracıkta.. Ne mutlu adamım ben!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye