Sabah

Oh ne ala mualla!

-

Yazılarını kaçırmadan takip etti ğim Günaydın yazarlarım­ızdan Mevlüt Tezel, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın “Genç yaşta maalesef evlenmiyor­lar. Çoğu 3o’u aşkın evleniyor ya da evde kalıyor. Böyle bir şey olabilir mi” sözleriyle başlattı ğı tartışmaya tam ortasından daldı: “(Bekârsan) Ayda bir Avrupa’ya git, en güzel restoranla­rdan Instagram’a fotoğ raf koy, akşam eve gidince de bat taniyeni üzerine çek, kedini sev ve diMital platform dan dizi izle! 2h ne güzel!”

Hakikaten ne güzel anlatmış değil mi Mevlüt bekârlığı?

Kim bu sultanlığı kendi rızasıyla terk edip demokrasiy­e geçer ki?

İşte bu “sultanlık tehlikesin­e” karşı Mevlüt’ün “militan demokrat ça” bir “tedbir önerisi” var. Diyor ki:

“Çocuk dünyaya getirip onların eği timi ve geleceği için deli gibi çalışan, tatile gitmeyen, gitse de çocuk havuzun da nöbet tutan, yaşadığı stres yüzün den daha erken hayatını kaybeden çocuklu insanlara haksızlık olmu yor mu?

En azından bir sağlık soru nu yoksa, gelir düzeyi yüksek olması na rağmen çocuk yapmayanla­rdan daha çok vergi alınmalı!”

Yetmez Mevlüt!

Hatta bu “sağlık sorunu” olmadığı halde evlenmeyen bekârlarda­n evlenip çocuk yapmadıkça daha çok vergi alacaksın. 30’un üzerine eklenen her yıl için de oranı arttıracak­sın. Böylece, senin neler çektikleri­ni çok iyi tas vir ettiğin evlilerle daha fazla empa ti yapabilirl­er.

Bu arada laf aramızda, ceza kanu numuzda “halkı askerlikte­n soğut mak” diye bir tanım var ama bere ket “bekârları evlilikten soğutmak” diye bir madde yok. Yoksa başın bela daydı dostum.

 ??  ?? MHOLK ALTINOK
MHOLK ALTINOK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye