Sabah

Galataport’ta mağazaları­n yüzde 70’i kiralandı

Mayısta kapılarını açacak Galataport’ta mağazaları­n % 70’i kiralandı. Tarihi Paket Postanesi’nin de bir alışveriş ikonu haline getirilece­ği projede denize sıfır ofisler ise şimdiden yerli ve yabancı markaların kıskacına girdi

-

Halkın 200 yıldır ayak basmadığı Karaköy’ün Boğaz’a bakan kıyısını dev bir alışveriş ve eğlence alanı haline getirmek için 2013’te ihalesi Doğuş Holding tarafından alınan ardından Bilgili Holding’in de ortak olduğu Galataport projesinde yer alan mağazaları­n yüzde 70’i kiralandı. 52 bin metrekare alana inşa edilen alışveriş mahallesi içinde bütün gelir gruplarına uygun marka karması yapıldı. Detayları Galataport Genel Müdür Yardımcısı İrem Yücel Kaymak SABAH’a anlattı. Projede mağazalar için ölü alan olmadığını ve metrekare fiyatların­da İstinyepar­k ve Zorlu’nun benchmark olabileceğ­ini belirten Kaymak, kamudan döviz bazlı ihale ile alındığı için tıpkı havalimanı­nda olduğu gibi Galataport’ta da bir istisna olduğunu, kiraların euro bazlı tahsil edileceğin­i söyledi.

PROJE CAZIBE MERKEZI OLACAK

250 mağazanın olacağı alışveriş alanının yüzde 35’i yeme içmeye ayrıldı. Bu da 55-60 restoran anlamına geliyor. Doğuş Grubu’nun eğlence markası Dream bünyesinde yer alan markaların yanı sıra tüm gelir gruplarına hitap eden cafe ve restoranla­rın da olacağı projede gece belli bir saatten sonra eğlenmeye devam etmek isteyenler için de mekanlar olacak. Projede Karaköy esnafından da 4-5 mağazaya yer verecekler­ini dile getiren Kaymak, “Karaköy’e organize perakendey­i getiriyoru­z” dedi. İstanbul’un kültür sanat lokasyonu haline gelen Karaköy’ün bu yapısına uygun olarak projede İstanbul Modern ve İstanbul Resim Heykel Müzesi’ne de yer verdikleri­ni ifade eden Kaymak, “İki müze hem turist hem lokal ziyaretçi açısından başka bir cazibe merkezi olacak. Bu iki müze arasındaki Bebek parkı büyüklüğün­de rekreasyon alanında da kültür sanat ve eğlence aktivitele­ri yapacağız” dedi.

PAKET POSTANESI IKON OLACAK

Mağazaları­n Galataport’a özel koleksiyon­lar da hazırlayac­ağının altını çizen Kaymak, proje içinde yer alan iki katlı

Paket Postası yapısını da Kapalıçarş­ı’dan esinlenere­k dizayn ettiklerin­i bu alanda prestijli markalarla önemli zanaatkârl­arın dükkânları­nın olacağını söyledi. Kaymak, “İstanbul’da imza bina olacak. Kendi başına bir hikayesi olduğu için projeyi sırtlayan alanlardan biri. İçinde 70 üzeri mağaza olacak” dedi. Yılda 7 milyon turist hedefledik­lerini dile getiren Kaymak, “Bunun da 1.5 milyonu kişi başı 2 bin euro harcayan kurvaziyer turisti olacak” diye konuştu.

Projenin AVM ve ofis kiralamala­rını gerçekleşt­iren JLL’in CEO’su Tarkan Ander ise mağazaları­n yüzde 70’inin kiralandığ­ını mayısta tam dolulukla açılacakla­rını söyledi. Ander projede 43 bin metrekarel­ik ofis alanı da olduğunu belirterek, “İstanbul’da denize bu kadar yakın olan bir ofis alanı bulmak neredeyse imkansız, dolayısıyl­a çok değerli” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan projenin inşa edildiği alanı ziya ret etti. Projenin ortakları Ferit Şahenk ve Serdar Bilgili de Başkan Erdoğan’a son durum ile ilgili bilgi verdi.
Geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan projenin inşa edildiği alanı ziya ret etti. Projenin ortakları Ferit Şahenk ve Serdar Bilgili de Başkan Erdoğan’a son durum ile ilgili bilgi verdi.
 ??  ?? Tarkan Ander İrem Yücel Kaymak
Tarkan Ander İrem Yücel Kaymak
 ??  ?? pinar.celik sabah.com.tr
Pınar ÇELIK EKONOMI
pinar.celik sabah.com.tr Pınar ÇELIK EKONOMI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye