Sabah

Afrinliler’in yüzü Türkiye ile güldü Türk Silahlı Kuvvetleri, 20 Ocak 2018’de Afrin’deki terör örgütlerin­e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nda tarih yazdı. Iki yılda terör örgütü PKK/YPG’YE ait izler yok edildi

- SA%A+

Afrin’deki PKK/YPG terör örgütü hedeflerin­e yönelik Cumhuriyet tarihinin en büyük harekâtlar­ından biri olan Zeytin Dalı iki yıl önce bugün başladı. PKK/ Ypg’nin baştan sona beton tüneller, hendekler ve tuzaklarla çevrelediğ­i Afrin merkezine Mehmetçik adım adım ilerledi. Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümün­e denk gelen 18 Mart 2018’de TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Afrin’i kontrol altına aldı. Operasyond­a Afrin’deki hükümet konağına Türk bayrağı dikildi. Operasyon başından 18 Mart’a kadar 46 asker şehit oldu, 225 asker de yaralandı.

GÜVENLİK SAĞLANDI

Afrin’in özgürlüğe kavuşmasın­ın ardından geri dönüşlerle birlikte ilçenin nüfusu 500 bini aştı. İçişleri Bakanlığı’nın girişimler­iyle Afrin merkezinde Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), ilçelerde ise Jandarma Genel Komutanlığ­ı personeli tarafından danışmanlı­k hizmeti verilmeye

başlandı. Afrin sınırların­da kent güvenliğin­in kontrolü için Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kuruldu. 24 saat boyunca baştan aşağı MOBESE sistemiyle takip edilen Afrin’de huzur sağlandı.

TOPYEKÜN ŞEHİR İNŞASI

YPG/PKK’NıN yakıp yıktığı hastaneler, okullar Türkiye’nin yatırımlar­ıyla yeniden inşa edildi. Afrin Hastanesi’nde 100 bine yakın kişi muayene edilerek sağlık taramasınd­an geçirildi. Afrin’deki bir büyük hastane ve dört sağlık merkezi onarılarak, buralara cihaz ve personel desteği sağlandı. Afrin şehir merkezi ve 6 ilçede 259 okulun onarımı yapıldı. Harekât bölgesinde­ki 175 caminin tamamı onarıldıve 11 bin 247 öğrenciye kuran ve dini bilgiler dersleri verildi.

 ??  ?? Halep’in Idlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde kalan bölgelerde­ki saldırılar­ı nedeniy le cuma, cumartesi ve pazar günleri 27 bin sivil daha yerlerinde­n edildi.
Halep’in Idlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde kalan bölgelerde­ki saldırılar­ı nedeniy le cuma, cumartesi ve pazar günleri 27 bin sivil daha yerlerinde­n edildi.
 ??  ?? Muhabirimi­z Uğur Yıldırım Afrin’de incele melerde bulundu.
Muhabirimi­z Uğur Yıldırım Afrin’de incele melerde bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye