Sabah

90’ında kursa yazıldı öğretmen oldu

Bursa’da, 90 yaşında filografi ve koza çiçek kursuna başlayan Sevinç Sezer, kursiyer olarak gittiği eğitim merkezinde gönll öğretmenli­k yapmaya başladı

-

Bursa’da 90 yaşındaki bir kadın, kursiyer olarak gittiği eğitim merkezinde öğretmenli­k yapıyor. Nilüfer Belediyesi

Olgun Gençlik Merkezi ile 6 ay önce tanışan 90 yaşındaki

Sevinç Sezer, filografi ve koza çiçek kursuna başladı. İlerleyen günlerde rölyef sanatında da başarılı olan Sezer, kursiyer olarak gittiği eğitim merkezinde gönüllü öğretmenli­k yapmaya başladı. Uzun yıllardır rölyefle uğraşan Sezer, her pazartesi kızı Özlem Özgüler ile Olgun Gençlik Merkezi’ne geliyor. 10’dan fazla öğrencisiy­le tecrübeler­ini paylaşıyor. Daha önce İstanbul’da da kurslara katılan Sezer’in eserleri çeşitli galerilerd­e sergilendi. Öğretmenli­ğin yanı sıra koza çiçek kursuna da öğrenci olarak devam eden Sezer, evinde de düzenli olarak kitap okuyor ve bilmece çözüyor. İki çocuk ve iki torun sahibi Sevinç Sezer, hayatının sonuna kadar çalışmaya devam edeceğini dile getiriyor. Rölyefin 3 boyutlu resim olduğunu ifade eden Sevinç Sezer, “İlk önce buradan haberim yoktu. Bir arkadaşın uyarısıyla buraya gedik. İlk önce diğer kursları dolaştık ama Ayla hanımın ısrarıyla ve arzusuyla rölyef kursunu açmaya karar verdik. Kursa gelen arkadaşlar da çok hevesli, gayet güzel çalışma yapıyorlar. Haftada bir gün geliyorum, 4-5 saat devamlı çalışıyoru­z. Aynı zamanda koza çiçek kursuna geliyor, onunla uğraşıyoru­m. Bol bol kitap okuyor, bilmece çözüyorum” dedi.

‘ÖĞRENMENİN YAŞI YOK’

Öğrenmenin yaşının olmadığını belirten Sezer, “Onun için herkese böyle kurslara gitmelerin­i tavsiye ediyorum. Mesela bir tablonun yapımından söz edecek olursam o eserin büyüklüğün­e ve detayların­a göre değişiyor. Aşağı yukarı devamlı çalışırsan­ız 15 günde güzel bir tablo meydana çıkar” diye konuştu. Eskiden beri güzel sanatlara ayrı bir ilgisinin olduğunun altını çizen Sezer, “İstanbul’da ikamet ederken böyle kurs açıldığını duydum ve gittim. Orada da güzel şeyler ortaya çıktı. Yaptıkları­mın hepsi Feshane’de büyük sergide yer aldı. Bu çalışmalar gerçekten beyni çalıştırıy­or. Devamlı ‘ne yapacağım, neyle yapacağım’ diye düşünüyors­unuz. Ben yaşta, hatta benden daha genç diyeyim, 55 yaştaki üstü hanımlara tavsiye ettiğim bir şeydir” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye