Sabah

ÖNLEMLER DEVREDE

-

Kredi Garanti Fonu limiti 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıka rıldı. Bu düzen leme ile yakla şık 400 milyar TL kredi kefaleti

sağalabile­cek

✗ 24 Mart 2020’den önce anapara ve taksit ödemeleri ni aksatarak kara listeye girenler, 31 Aralık 2020’ye kadar borçlarını öder ya da yapı landırırsa kara liste dikkate alınmayaca­k.

İmar mevzuatına aykı rı yapının bir ay için düzeltilme­si halin de cezalar kalka cak. Cezalar ise binanın büyüklüğü ne göre verilecek.

Afet bölgelerin­de elek

trik, doğal gaz tüketim bedelleri 1 yıla kadar ertele

nebilecek.

Kabul edilen yasa şu düzenlemel­eri içeriyor:

İşveren lere, günlük 2.5, aylık 75 lira asgari ücret desteği sağ lanacak. Toplam 7 milyar liralık bir destek verileceği

hesaplanıy­or.

İşçilerin sigor ta primlerini­n ödemesinde kul lanılacak işveren sendikası dayanış ma ve yardımlaş ma fonu desteği yüzde 35’e çıktı.

24 Mart 2020’ye kadar işlenen karşılık sız çek suçundan mahkum olan ların cezalarını­n infazı durduru

lacak.

Aylık bağlanan maluller ve harp

malullerin­den çalışmaya devam edenlere, 20 yıllık sigorta süresi şar tıyla yaşlılık aylığı bağlanabil­ecek.

Bin lira olan en düşük emekli maaşı bin 500 liraya çekildi. Bayram ikramiye lerinin bayramdan birkaç hafta önce verilebilm­esinin

yolu açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlı ğı’nın tahsis etti

ği yerlere tesis yapanlarda­n tah silat altı ay erte lendi. Konaklama Vergisi ertelendi.

Ay içerisinde 10 gün ve üzeri çalı şan, eksik günleri ne ait genel sağlık sigortası primle rini tamamlama zorunluluğ­u

kaldırıldı.

15 MADDE EKLENDİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir süre açıkladığı koronavirü­s önlemleri için yasal düzenleme gerektiren­lere yönelik AK Parti bir çalışma yaptı. Bunlara yenileri de eklenerek muhalefet partileri ile görüşüldü. Genel Kurul’da Torba Yasa Teklifi’nin görüşmeler­i devam ederken gruplarda uzlaşma arandı. Varılan uzlaşma sonucu AK Parti’nin hazırladığ­ı önergeler Genel Kurul’da jet hızı ile kabul edilip yasaya15 madde eklendi. Koronavirü­sün yayılmasın­ı önlemek için evinde kalan vatandaşla­rın yargı ile ilgili sıkıntı yaşamaması için dava açma, icra takibi, başvuru, şikayet, itiraz, ihbar, zaman aşımı, hak düşürücü süreler başta olmak üzere “kanun gereğince yargılamal­ara ilişkin bütün süreler” 30 Nisan’a kadar durduruldu.

 ??  ?? 400 MİLYAR LIK KREDİ NİN ÖNÜ AÇIL DI:
SİCİL AFFI:
İMARA AYKI RI BİNALAR:
1 YIL AFET ERTELEMESİ:
Bakan Albayrak ayrıca küresel geliş
meler ile Türki ye’nin yol haritasını­n Finansal İstikrar ve ve Kalkınma Komi tesi toplantısı­nda ele alındığını belirterek, “Gerekli adımları atmaya devam ede
ceğiz” dedi
ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ:
YARDIM ARTI ŞI:
ÇEK CEZALARINA TAHLİYE:
YAŞLILIK AYLI ĞI:
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BİN 500 LİRA:
TURİZM İÇİN ÖNLEM:
400 MİLYAR LIK KREDİ NİN ÖNÜ AÇIL DI: SİCİL AFFI: İMARA AYKI RI BİNALAR: 1 YIL AFET ERTELEMESİ: Bakan Albayrak ayrıca küresel geliş meler ile Türki ye’nin yol haritasını­n Finansal İstikrar ve ve Kalkınma Komi tesi toplantısı­nda ele alındığını belirterek, “Gerekli adımları atmaya devam ede ceğiz” dedi ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ: YARDIM ARTI ŞI: ÇEK CEZALARINA TAHLİYE: YAŞLILIK AYLI ĞI: EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BİN 500 LİRA: TURİZM İÇİN ÖNLEM:
 ??  ?? Genel Kurulu, koronavirü­s önlem paketini jet hızı ile kabul etti. Sicil affı, çek cezalarına erteleme, kısmi çalışma ödeneğinin kullanımın­ın kolaylaştı­rılması, en düşük emekli maaşının bin 500 liraya çıkartılma­sı, yargıya ilişkin tüm sürelerin durdurulma­sı gibi önemli düzenlemel­er yer alıyor.
Zübeyde YALÇIN
ANKARA
Genel Kurulu, koronavirü­s önlem paketini jet hızı ile kabul etti. Sicil affı, çek cezalarına erteleme, kısmi çalışma ödeneğinin kullanımın­ın kolaylaştı­rılması, en düşük emekli maaşının bin 500 liraya çıkartılma­sı, yargıya ilişkin tüm sürelerin durdurulma­sı gibi önemli düzenlemel­er yer alıyor. Zübeyde YALÇIN ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye