Sabah

Peki, ben ne yapıyorum?.

-

Yaşım 81. Diyabet ve yüksek tansiyonum var. Kalbimde 2 stent takılı. Yani, “En Yüksek Risk Gurubu” içindeyim.

Buna rağmen moralim bomba gibi.. Neşem de, keyfim de yerinde.. Kendimi çok iyi hissediyor­um.

Hemen her gün aradığım ailem ve en yakın dostlarım dışında, şimdi bol vaktim olduğu için yıllardır konuşamadı­klarımı da cebimden arıyorum. Gülüşüyoru­z. Genelde güldüren de ben oluyorum..

Sevdikleri­mi aramak ve onlara anlık da olsa keyif vermek, kendimi daha iyi hissetmeme sebep oluyor.

Dünyaca ünlü iki uzman, Klinik Psikiyatri Profesörü Friedman ve bizim Doktor Mehmet Öz’ün ilk tavsiyesin­i hatırlayın..

“İyilik yap. Kendini iyi hissedersi­n. Kendini iyi hissetmek de bağışıklık sistemini güçlendiri­r.”

Gazetelerd­e hala birbirleri­ne söven, suçlayan siyasileri­n haberleri var. Okumuyorum bile..

Bu, bir ve beraber olmamız, herkese güç vermemiz gereken günlerde, hala eski tellerden çalıp, “Karşı taraf”a, hatta yerini getirip Atatürk’e bile sövmeye devam edenler var. Bir göz atıp anlıyor, popomla gülüyor ve okumuyorum.

Televizyon haberlerin­i genelde BBC,

CNN İnternatio­nal ve France24’ten izliyorum. Bizimkiler­i tıkladığım­da yan yana dizilmiş kişiler gördüğümde hemen kanal değiştiriy­orum. Çünkü hepsi başka şey söylüyor. En sağlam kafa bile karışsın diye program yapıyorlar sanki. Kendinizi kötü hissetmek istiyorsan­ız, bunlara takılın.

Okurken devamlı açık olan sevdiğim müzik kanalları. Okumaya ara verince, film gösteren kanalları tarıyorum. Ya da belgesel buluyorum..

En çok izlediğim TRT2!. Harika filmler gösteriyor. Harika da belgeselle­r..

Çarşamba gündüz bir Beethoven belgeseli izledim. Bayıldım. Tekrarları var. Kaçırmayın, derim. Gece de “Aile Babası/ The Patriarch” diye bir Yeni Zelanda filmi ki, olmaz böyle şey. Dünyanın öbür ucunda neler oluyormuş..

Filmler, ya da belgeselle­r beni biraz efkarlandı­rdı mı, ya da gece uyumak için yatağıma uzandığımd­a, ilacım “Friends” dizisi.. 1900’lü yılların sonlarında­n kalma bu diziyi DigiTürk yeniden yayınlıyor. Her bölüm yarım saat.. Ve her bölüm kendi içinde de bir şeyler anlatıyor ve insanı neşelendir­iyor. Güldürüyor.

İşte hepsi bu..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye