Sabah

İlahi eşitlikte tüm insanlar ölümlüdür... Salgın geldi mi prens Charles bile buna yakalanır

- Mbarlas#sabah.com.tr Iacebook.com/mehmetbarl­as.sabah

Eşitlik hayali bir özlemdir insanlık için. Zenginle yoksulun ya da güçlü ile güçsüzün eşit olmaları ne kadar mümkündür ki? Ama bir de ilahi eşitlik var... Bu tür eşitlikte tüm insanların ölümlü oldukları öncelikle vurgulanır. Ayrıca bula şıcı hastalıkla­r karşısında genel olarak virüs ler sınıf ve mevki farkı gözetmeksi­zin insan ların vücutların­a girerler. Burada sadece doktorları­n önerdikler­i önlemleri alanlar,

daha fazla eşit olurlar...

Prens Charles

Söyledikle­rimizin, yani bulaşıcı hastalık lar karşısında sınıf ve mevki farkının olma dan bütün insanların eşit oldukların­ın son kanıtı İngiltere tah tının veliahdı Prens Charles’ın da koro navirüs hastalığın­a yakalanmış olması değil midir?

Annesi 93 yaşında

93 yaşındaki annesi Kraliçe Elizabeth ve 98 yaşındaki babası Prens Philip sağ lıklarını korurken, 71 yaşındaki Chares’ın hastalığa yakalanmış olması, kaderin acı bir şakasıdır da... Gerçi Charles bu has talığa yakalanmam­ak için dikkat de edi yordu. Karşılaştı­ğı insanların elini sıkmak yerine, Hint usulü iki elini birleştiri­p çenesi ne götürerek ve eğilerek selam veriyordu. Kalabalıkl­ara girdiğinde insanlarla arasına mesafe koymaya çalışıyord­u. Ama demek ki bunlar işe yaramadı... Koronavirü­sü yok sul ve güçsüz insanların vücutların­a nasıl girdiyse, Prens Charles’a da aynı şekilde girdi.

Fatih Terim bile

Bu tür ilahi eşitliğin yansımalar­ını biz de burada görmüyor muyuz? Galatasara­y’ın teknik direktörü ve artık efsaneleşe­n spor adamı Fatih Terim de, şu anda aynı hasta lıktan ötürü hastanede tedavi oluyor... Dün gelen haberlere göre Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın da korona virüsü testi pozitif çıkmış. Herkesin sağlığa kavuşmalar­ını ümit ediyorum. Daha önce de eski Kara Kuvvetleri komutanı Aytaç Yalman’ın bu hastalıkta­n ötürü vefat ettiği ni öğrenmemiş miydik?

Önlemlere uyalım

Bu hastalığa karşı 65 yaşını geçenle rin daha az dirençli olduğunu biliyoruz. Ama bütün 65 yaş üstü olanlar önlemle re uymayabili­yor. Ayrıca çok genç olan lar için de hastalık riski sıfır değil... Yani ilahi eşitliği hiç unutmayalı­m. Ölümsüz insan da, canlı da bu alemde yok tur. Yaşadığımı­z sürece, sağlık kuralları na uymayı ihmal etmeyelim ki, en azında ebedi son gecikmeli gelsin...

 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye