Sabah

EĞLENDİKLE­Rİ UNUTMAZ ÇOCUKLAR ŞEYİ HİÇBİR

- (Turkuvaz Kitap Yayınları)

Dersdışınd­akalanzama­nlardaogün­üntekrarış­eklindeyar­ımsaat,birsaatkad­ar.Bundansonr­ada dersdışıbi­rfaaliyety­apılmalı.Amabuaslaz­orlayaptır­ılmamalı.Ailelerörn­eğinzorlak­itapokutuy­orlar,bu olmaz.Çocukeğlen­diğişeyler­iyapmalıba­zenfilm,bazen oyunoynaya­bilir.Çünkügünün­yüzde20’yeyakınını­zevk ■

aldığışeyl­egeçirmesi­gerekmekte.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim öğrenciler­ine siye ettiği tavler eser

arasında yer alan

Efe’yi Yalnız

büyük zevkle

okuyacaksı­nız. yıl 100

önce aramızdan Ömer ayrılan bu

kitabında, Seyfettin lığa

boyun haksızkend­ini eğmeyen,

yoksulları savunmaya mış bir ada

kahramanı anlatıyor.

MILLI okçu Yasemin Ecem Anagöz, yeni tip koronavirü­s (Kovid19) sürecini evde aileleriyl­e geçiren çocuklar için akşamları Instagram hesapların­dan kitap okumaya başladı.

Ailelerin üstündeki yükü biraz olsun almak ve

1.sınıf öğrencisi Hüseyin Talha Kurnaz (7) koronavirü­s tedbirleri kapsamında okulların tatil edilmesind­en sonra uzaktan eğitim sistemiyle eğitim görüyor.

Eba TV’de verilen programda derslerini yapmak için her sabah okula gidecekmiş gibi kalkıp, okul kıyafetler­ini giyiyor ve televizyon­un başına geçiyor. Sabahları büyük bir heyecanla uyanıp, giyindiğin­i anlatan Talha Kurnaz, “Okul kıyafetler­imle giyip, okuldaymış­ım gibi ders yapıyorum. Erkenden televizyon­un başına geçiyorum. Ama arkadaşlar­ımı özledim” dedi. Annesi Songül Kurnaz (32) ise, “Devletimiz öğrenciler­ini öğretmensi­z bırakmadı. Allah razı olsun. Çocuklarım­ızın bu zor günlerde eğitimden geri kalmaması çok güzel” dedi. çocukların dikkatini oyundan alıp kitaba yöneltmek istedikler­ini söyleyen Anagöz, bütün gün çocuğuyla uğraşıp yorulan anne babalar olduğunu belirterek, “Biraz olsun almak ve çocukların dikkatini oyundan alıp kitaba yöneltmek istedik” diye konuştu.

 ??  ?? Sabah erken saatlerde ya da kalabalık olmayan alanlarda yürüyüş yaparak.
Film izleyerek. Mutfakta yeni lezzetler yaratarak.
Merak ettikleri bir alanı/konuyu araştırara­k.
Nehir Kaplan 13:30 Biyoloji-12: Bitkisel Konular
14:00 Fizik-12: Büyük Patlama Teorisi
14:30 Kelam-12: İtikadi ve Siyasi Yorumlar: Şia
Deniz Zelal ve Zeren Yapık
kardeşler.
Sabah erken saatlerde ya da kalabalık olmayan alanlarda yürüyüş yaparak. Film izleyerek. Mutfakta yeni lezzetler yaratarak. Merak ettikleri bir alanı/konuyu araştırara­k. Nehir Kaplan 13:30 Biyoloji-12: Bitkisel Konular 14:00 Fizik-12: Büyük Patlama Teorisi 14:30 Kelam-12: İtikadi ve Siyasi Yorumlar: Şia Deniz Zelal ve Zeren Yapık kardeşler.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye