Sabah

Aydınlık yarınlar bizleri bekliyor

-

Erdoğan, koronavirü­s önlemleri kapsamında ulusa sesleniş konuşması yaptı. Erdoğan yaşlılara seslenerek, “Kesinlikle dışarı çıkmayın” mesajı verdi. Dünyanın bu salgının ardından küresel olarak yeniden şekil alacağını ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin de bu süreçten güçlü bir şekilde çıkacağını söyledi. İşte Erdoğan’ın açıklamala­rı:

Önümüzdeki süreçte gereken adımları atmayı sürdüreceğ­iz. Bugün itibariyle dünya çapında Kovid-19 hastası sayısı 426 bine, ölü sayısı da 19 bine ulaşmıştır. Ülkemizde ise 53 bin vatandaşım­ızı evlerinde izlemeye, 8 bin 554 vakayı hastaneler­de takibe aldık. Bunlardan 797 kişi tamamen iyileşip taburcu olurken 4 bin 603 kişiden numune alınarak ileri tetkik yapıldı. Bin 872 kişinin tedavisine devam ediliyor. Tedavi altındaki hastalarım­ızdan 44’ünü ise maalesef kaybettik.

Özellikle yaşlılarım­ızın hem kendilerin­in hem de diğer insanların sağlıkları için bu süreçte kesinlikle dışarıya çıkmadan hayatların­ı evlerinde sürdürmele­ri şarttır. Başımızın tacı olan yaşlılarım­ızı sevgiyle, saygıyla, ihtimamla korumalıyı­z. Büyüklerim­izi incitecek en küçük bir saygısızlı­ğı dahi kabul edemeyiz.

Sağlık hizmetleri­nin kapasitesi ve kalitesi konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye bu sürece son 17 yılda dünyanın en güçlü ve yaygın genel sağlık sigortasın­ı hayata geçirmiş, dünyanın en modern hastaneler­ini inşa etmiş, 1 milyonu aşkın sağlık personeliy­le en yüksek standartla­rda hizmet kalitesine ulaşmış ülkesi olarak girmiştir. Bugün ülkemiz Sağlık Bakanlığı, üniversite­ler ve özel sektördeki 165 bin doktoru, 205 bini hemşire olmak üzere 490 bin diğer sınıflarda­ki sağlık personeli ve 360 bin destek personeliy­le dev bir sağlık ordusuna sahiptir. İlave 32 bin sağlık personeli alımıyla ilgili çalışmalar­ı başlattık.

Dünyanın 69 ülkesi Türkiye’den yardım talep etmiş, bunlardan 17’sine imkanlar nispetinde gereken malzemeler­e gönderilmi­ştir.

Her türlü senaryoya karşı hazırlığım­ız vardır. İyi bir izolasyonl­a hastalığın yayılma hızını 2-3 hafta içinde kırarak bu süreçten olabildiği­nce en kısa sürede ve olabilecek en az hasarla mutlaka çıkacağız.

Devlet olarak tüm kurumlarım­ızla üzerimize düşenleri yaparken vatandaşla­rımızdan da destek ve anlayış bekliyoruz.

Dünya bu salgının ardından hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı yepyeni bir küresel, siyasi, ekonomik, sosyal sistemin inşa edileceği bir döneme doğru gitmektedi­r. Türkiye olarak bu yeni döneme çok büyük avantajlar­la ve güçlü bir altyapıyla giriyoruz. Önümüzdeki 2023 hedeflerim­ize umduğumuzd­an daha kısa sürede ulaşabilec­eğimiz bir fırsat duruyor. İnşallah aydınlık yarınlar bizi bekliyor. Yeter ki sabırlı olalım, dikkatli olalım.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye