Sabah

Cinsel suçlar ve uyuşturucu kapsam dışı kalabilir

- Zübeyde YALÇIN-Evrin GÜVENDİK

TATİL OLARAK GÖRMEYİN

Bakan Koca şöyle devam etti: “Herkesin özellikle bu dönemde kendi evine hatta odasına çekilerek izole etmesini, herkesin OHAL’ini uygulaması­nı önemsediği­mizi söylemek istiyorum.

Virüs yaş ayrımı yapmıyor, farkında olmadığını­z bir hastalığın­ız varsa virüs onu ortaya çıkaracak, tedavi çok zor olacaktır.Şu sıralar büyüklerim­izin ziyaretler­ine gitmek sakıncalı, onları korumak zorundayız. Tedbirlere sıkı sıkıya uyarsak bu özlem uzun sürmeyecek.Uygulamayı lütfen tatil olarak görmeyin.

750 KUTU DAHA İSTEDİK

Bu hastalığa karşı elimizde bir koz var. Yakalanmam­ak. Devlet bu mücadelede yaptırım gücüdür. Uygulama bize bağlıdır. Evinize çekilerek ve temastan kaçınarak kurtulabil­irsiniz. Devletimiz güçlüdür ve diğer ülkeler işle kıyaslanam­ayacak kadar güçlüdür.

Yoğun bakımda olan hastalar için ilaç ortalaması bir kutu bir hasta şeklinde. Şu an 136 tane yoğun bakım hastası var. Bilim Kurulu ile verdiğimiz karar sonrası bir doz değeri var. 1250 kutu getirtmişt­ik,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

750 kutu daha istedik ancak faydası olup olmadığını görmek istiyoruz. Özellikle dikkat ederseniz tüm fertlerin kendisini virüs taşıyıcısı gibi görerek evde hatta odasında izole etmesin gerektiğin­in altını çizdim.

Özellikle erken dönemde ilk vakalarımı­zdan olan iki hastamızın bilgisini vermek istiyorum. 65 yaşında bir erkek hastamız taburcu oldu. Diğeri 60 yaşında başka bir erkek hastamız taburcu oldular. 7 gün sonra taburcu oldu. Toplam 26 hastamız iyileşti.

83 milyonun test yaptırması gerekmiyor, dünyada herkesin test yaptırması diye bir uygulama yok.

 ?? A1.ARA ?? ile mücadele kapsamında gerçekleşt­irilen Bilim Kurulu toplantısı­nın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, önemli açıklamala­rda bulundu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da Bilim Kurumlu Toplantısı’na video konferans ile katılarak iki bakandan bilgi aldı. Sağlık Bakanı Koca, yaptığı değerlendi­rmede “Bu hastalığa karşı elimizde bir koz var. Yakalanmam­ak. Devlet bu mücadele de yaptırım gücüdür. Uygulama bize bağlıdır. Evinize çekilerek ve temastan kaçınarak kurtulabil­irsiniz. Devletimiz güçlüdür ve diğer ülkeler işle kıyaslanam­ayacak kadar güçlüdür” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk
Aldığımız tedbir kadar güçlüyüz, unutmayın hayat eve sığar. Bundan sonraki dönemde düzenli bir şekilde toplam hasta sayısını, test sayısını, vaka sayısını ve iyileşen hasta sayısı olmak üzere dijital ortamda her gün güncellene­rek bunu kamuoyu ile paylaşmış olacağız.
Parti infaz ile ilgili hazırlanan taslak metni muhalefet partilerin­e sundu. Yapılan görüşmeler sırasında CHP ve İYİ Parti cinsel suçlar ile uyuşturucu­nun kapsam dışı bırakılmas­ını istedi. HDP tüm terör suçlarını, CHP bir kısım terör suçlarını kapsama alınması yönünde görüş bildirdi. Bunların kapsam dışı kalmasına AK Parti kapıları kapatmıyor. Uzlaşma ile ikisinin de metinden çıkartılab­ileceğini düşünüyor. Bu suçlara ilişkin tartışılan formüller ise şöyle sıralanıyo­r: “Cinsel taciz tamamen infaz indirimi dışında tutulabili­r. Çocuklara yönelik suçlar kapsam dışı kalıp diğerlerin­de indirime gidilmesi başka bir alternatif. Uyuşturucu suçlarında ise kullanıcı ile satıcısı ve ticaretini yapanların ayrılması, uyuşturucu baronların­ı infaz indirimi kapsamı dışında tutulması tartışılıy­or. Bir başka konu ise örgüt yöneticile­ri ile üyelerinin ayrı ayrı değerlendi­rilmesi. Yöneticile­re indirim yapılmayıp üyelerin üçte ikiye indirilmes­i de tartışılıy­or.”
CHP’nin önerileri arasında terör örgütü üyesi olmadığı halde ‘yardım ve yataklık’ ile propaganda suçlarında­n cezaevinde bulunanlar­a yönelik düzenleme yapılması yine tutuklu gazeteci ve akademisye­nlerin tahliyesi bulunuyor. CHP’nin önerisinin altında ise özellikle son yerel seçimlerde gizli ittifak yaptığı HDP’nin cezaevinde­ki başta Selahattin Demirtaş olmak üzere HDP’lileri kurtarma hedefinin yattığı kaydediliy­or.
A1.ARA ile mücadele kapsamında gerçekleşt­irilen Bilim Kurulu toplantısı­nın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, önemli açıklamala­rda bulundu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da Bilim Kurumlu Toplantısı’na video konferans ile katılarak iki bakandan bilgi aldı. Sağlık Bakanı Koca, yaptığı değerlendi­rmede “Bu hastalığa karşı elimizde bir koz var. Yakalanmam­ak. Devlet bu mücadele de yaptırım gücüdür. Uygulama bize bağlıdır. Evinize çekilerek ve temastan kaçınarak kurtulabil­irsiniz. Devletimiz güçlüdür ve diğer ülkeler işle kıyaslanam­ayacak kadar güçlüdür” dedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Aldığımız tedbir kadar güçlüyüz, unutmayın hayat eve sığar. Bundan sonraki dönemde düzenli bir şekilde toplam hasta sayısını, test sayısını, vaka sayısını ve iyileşen hasta sayısı olmak üzere dijital ortamda her gün güncellene­rek bunu kamuoyu ile paylaşmış olacağız. Parti infaz ile ilgili hazırlanan taslak metni muhalefet partilerin­e sundu. Yapılan görüşmeler sırasında CHP ve İYİ Parti cinsel suçlar ile uyuşturucu­nun kapsam dışı bırakılmas­ını istedi. HDP tüm terör suçlarını, CHP bir kısım terör suçlarını kapsama alınması yönünde görüş bildirdi. Bunların kapsam dışı kalmasına AK Parti kapıları kapatmıyor. Uzlaşma ile ikisinin de metinden çıkartılab­ileceğini düşünüyor. Bu suçlara ilişkin tartışılan formüller ise şöyle sıralanıyo­r: “Cinsel taciz tamamen infaz indirimi dışında tutulabili­r. Çocuklara yönelik suçlar kapsam dışı kalıp diğerlerin­de indirime gidilmesi başka bir alternatif. Uyuşturucu suçlarında ise kullanıcı ile satıcısı ve ticaretini yapanların ayrılması, uyuşturucu baronların­ı infaz indirimi kapsamı dışında tutulması tartışılıy­or. Bir başka konu ise örgüt yöneticile­ri ile üyelerinin ayrı ayrı değerlendi­rilmesi. Yöneticile­re indirim yapılmayıp üyelerin üçte ikiye indirilmes­i de tartışılıy­or.” CHP’nin önerileri arasında terör örgütü üyesi olmadığı halde ‘yardım ve yataklık’ ile propaganda suçlarında­n cezaevinde bulunanlar­a yönelik düzenleme yapılması yine tutuklu gazeteci ve akademisye­nlerin tahliyesi bulunuyor. CHP’nin önerisinin altında ise özellikle son yerel seçimlerde gizli ittifak yaptığı HDP’nin cezaevinde­ki başta Selahattin Demirtaş olmak üzere HDP’lileri kurtarma hedefinin yattığı kaydediliy­or.
 ??  ?? AK Parti Grup Başkanveki­li Mehmet Muş başkanlığı­ndaki heyet önceki gün CHP heyetiyle biraraya gelmişti.
AK Parti Grup Başkanveki­li Mehmet Muş başkanlığı­ndaki heyet önceki gün CHP heyetiyle biraraya gelmişti.
 ??  ?? Burak
Erdem ÇELİK
ANKARA
Burak Erdem ÇELİK ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye