Sabah

Din düşmanlığı

-

( bu &ehil ve (bu /eheb gibilerin sade ce 6iyer i 1ebi’de geçen birkaç kötü karakter olduğunu düşünüyors­anız yanılıyors­unuz. Hepsi içimizde ve aramız da dolaşıyor. Müşrik, münafık ve kafir kavramları­n sadece 1400 yıl öncesin deki tiplemeler­i mi tarif ettiğini sanı yorsunuz? Hayır tabii ki bunlar birer prototipti­r. Her çağda ve her mekânda bulu nurlar. Fırsat buldukla rı her ortamda kafala rını çıkartıp Allah’a ve dinine küfür etmeyi bir marifet bilirler.

Bunu da genel de Müslümanla­r üze rinden yaparlar. Kibir en temel özellikler­i dir. Küçümseyic­i ve alaycı bir dil kulla nırlar. Kuran’da bu alaycı dili kullanan lar gayet ayrıntılı biçimde tarif edilir. Ve onlarla dostluk edilmemesi tavsiye edi lir. Azgınlıkla­rını artırmalar­ı için Allah onla ra süre verir. “(Asıl) Allah onlarla alay eder ve taşkınlıkl­arı içinde serserice dolaşmalar­ına mühlet verir.”

Tüm dünyada Korona belası kol gezerken içimizden birilerini­n ülkemi zi ve Müslümanla­rı arkadan vurma çaba sının başka bir izahı yoktur. Kullandıkl­arı dilin küstahlığı­na bir bakın. Hazımsızlı­klarını görün.

Sosyal medyada umreden dönenler için kullanılan dil bu düşmanlığı­n en açık göstergesi. 6iyaseten ve idari olarak bir hata varsa bir kere konuşulur ve çözülür. Ama günlerce umrecileri­n üstünde tepin menin başka bir anlamı yoktur. Televizyon programlar­ında durup durup bu konunun açılması ve tekil kötü örnekler üzerinden umreye ve hacca gitmenin mahkûm edil mesini izledik. Ağızlarınd­an salyalar akıtarak konuşanlar sanki virüs sadece umreciler arı cılığıyla gelmiş gibi konuşuyor.

Bu Müslüman ülkede başka hiç bir insan grubu böylesine hedef tahta sına yerleştiri­lmiyor. Öylesine aşağı lık bir dil ki, görür görmez tanırsınız. Birisi çıkmış uzaktan eğitim esnasın da başörtülü bir öğretmenin ders ver mesini konu ediyor. Kendinden o kadar emin ve başörtülü insanlarda­n öylesine tik siniyor ki, onlarca farklı tipteki öğretmen arasından bir tek başörtülüy­ü konu edebi liyor. Çok yanlış bir tavır olduğunu söyleye biliyor. Bu 28 Şubat zihniyetin­in bitti ğini sanıyorsun­uz değil mi? Bitmedi. Pusuda bekliyor. Kendi çöplükleri­nde hala Müslümanla­ra olanca hakareti yağdırmakt­a sorun görmüyor.

Bir de yöntem bulmuşlar. Bilimsel ola cakmışız. Birileri sürekli yazılar paylaşı yor. Devlet cami ve imama yatırım yapa cağına bilime yatırım yapmalıymı­ş. Hiçbir Müslümanda­n bilime yatırım yapma yalım sözünü duyamazsın­ız. Çünkü Müslümanın kafasında din ve bilim birbi rinin düşmanı değildir. Ama bunların din düşmanlığı sınır tanımaz. Müslümanla­ra ve Müslümanca bir yaşama zerre kadar hoşgörüler­i yok. Bilimle falan da ala kaları yok. Bildikleri tek şey küfür. Onlara rağmen dertlerimi­ze bilimsel çözüm aramaya devam edeceğiz. Allaha dua etme yi de ihmal etmeyeceği­z. Bu toplumun özü de hamuru da budur.

hasan.yalcin@sabah.com.tr SMS: HBY yaz 4122’ye gönder.

 ??  ?? Hasan Basri YALÇIN
Hasan Basri YALÇIN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye