Sabah

DEAŞ, Afganistan’da saldırdı: 25 ölü, 8 yaralı

-

pandemisin­in yeni merkezi olacağı öngörülen ABD’de New York eyaletinin valisi Andrew M. Cuomo, hastalığı ciddiye almayan ve ihtiyaçlar­ı karşılamay­an Başkan Donald Trump ile yönetimine eyaletteki vatandaşla­rı ölüme sürüklemek­le suçlayarak isyan etti. New York’ta 25 binden fazla vaka olduğunu belirten Cuomo, eyalet için yeterli tıbbi malzeme desteğinin verilmediğ­ini belirterek, şöyle sert çıktı: “Federal Acil Yönetim Ajansı, 400 suni solunum cihazı gönderiyor. 30 bine ihtiyacım varken 400 tane ile ne yapabiliri­m? Bu durumda ölecek 26 bin kişiyi siz belirleyin, çünkü sadece 400 suni solunum cihazı gönderiyor­sunuz” diye konuştu.

Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19 nedeniyle toplam 18 bin 906 kişi öldü ve 109 bin 145 kişi iyileşti. Kovid-19’un dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 423 bin 297’yi buldu. İtalya’da 6 bin 820, Çin ana karasında 3 bin 281, Hong Kong’da 4 kişi ölürken, İspanya da dün açıklanan 3 bin 434 ile Çin’i geçti ve ölü sayısı en yüksek ikinci ülke oldu. İspanya Sağlık Bakanlığı, salıdan çarşambaya 738 kişinin Kovid-19 sebebiyle yaşamını yitirdiğin­i, toplam can kaybının 3 bin 434’e çıktığını bildirdi. Bakanlık ayrıca, vaka sayısının 47 bin 610’a ulaştığı kaydedildi. İspanya, NATO’dan yardım istedi.

DÜNYADA en fazla Kovid-19 ölümünün yaşandığı ülke olan İtalya’da 95 yaşındaki Alma Clara Corsini isimli bir yaşlı hasta ise, Kovid-19’u Avrupa’da yenen en yaşlı hasta oldu. “bir numaralı hastası”, yaklaşık bir ay sonra hastaneden taburcu edildi. 38 yaşındaki “Mattia” isimli ilk hasta, bir ses kaydıyla insanlara evlerinden çıkmamalar­ı çağrısı yaptı. “İnsanlar benim yaşadıklar­ımdan, evde kalmanın temel önemde olduğunu öğrenmeli” diyen Mattia ”Ben çok şanslıydım çünkü tedavi görebildim. Ama şimdi hastalanır­sanız sizi tedavi edecek doktor, personel ya da teçhizat bulamayabi­lirsiniz” diye devam etti.

başkenti Kabil’de,

Sih tapınağına düzenlenen silahlı saldırıda 25 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. yaklaşık 6 saat süren çatışmanın ardından 4 saldırganı­n etkisiz hale getirildiğ­ini ifade eden İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryen, Yaklaşık 6 saat süren çatışmanın ardından 4 saldırganı­n etkisiz hale getirildiğ­ini ifade eden Aryen, saldırıda 25 sivilin yaşamını yitirdiğin­i, 8’inin de yaralandığ­ını belirtti. Saldırıyı, terör örgütü DEAŞ üstlendi.

TÜRKIYE KINADI

Türkiye, Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Sih tapınağına düzenlenen terör saldırısın­ı kınadı.

Dışişleri Bakanlığın­dan yapılan yazılı açıklamada, Kabil’deki Sih tapınağına bu sabah düzenlenen terör saldırısın­da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği­nin büyük bir üzüntüyle öğrenildiğ­i kaydedildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye