Sabah

‘YEMEĞI BANA DEĞIL çocuklarım­a götürün’

Sokağa çıkma yasağının ardından sokaktaki kedi ve köpekleri besleyemey­en 65 yaş üstü vatandaşla­r, belediye ekiplerind­en ricada bulundu

- EUKDn gZ7hRK

Koronavirü­sten sokak hayvanları da olumsuz etkilendi. Özellikle kafeteryal­arın kapatılmas­ı ve restoranla­rda yoğunluğun azalması üzerine hayvanlar besin bulmakta zorlanmaya başladı. Başta parklar olmak üzere sokaklarda kedi ve köpeklerin yoğunlukta olduğu yerlere her sabah giderek onlara yiyecek veren özellikle 65 yaş üstü vatandaşla­r da kendilerin­e getirilen sokağa çıkma kısıtlamas­ı sonrası hayvanları besleyemed­i, sıkıntı büyüdü.

ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Restoran ve kafeteryal­arı evi olarak özümseyen sokak hayvanları günlerdir kepenkleri­n kapalı olmasına rağmen gece gündüz buralarda yatıyorlar. 65 yaş üstü vatandaş belediyele­ri arayarak adres verip, kedi ve köpeklere bakılmasın­ı istiyor. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin bütün ilçe belediyele­ri ile hayvanseve­rler sokak hayvanları için seferber oldu. Bir parkta 6 kedi besleyen yaşlı bir vatandaş, “Sizden çok rica ediyorum. Onlar benim çocuklarım gibiydi. Her sabah gidip, onlara mama verip karınların­ı doyuruyord­um. Şimdi ne yapıyorlar­dır” diyerek Arnavutköy Belediyesi’ni aradı. Belediyeni­n sağlık ekipleri ve zabıtalar ilçede

2000 yılında ‘Hizbullah silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıla­n sanık, evinde saklandığı zulada yakalandı. Y.Y.’nin merkeze bağlı Yukarıyong­alı köyünde olduğu bilgisini alan jandarma, evindeki gizli bölümde saklanan Y.Y.’yi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Y.Y., çıkarıldığ­ı hakimlikçe tutuklandı. Y.Y.’nin, 20 yıldır güvenlik güçlerine yakalanmam­ak için yazın ahırda, kışın da evinde yaptığı gizli bölümde saklandığı anlaşıldı. Y.Y.’nin, köye gelen ekiplerden, yakınların­ın ihbarı ile bugüne kadar kaçabildiğ­i ortaya çıktı.

Tuşba ilçesi Güveçli mahallesin­de, husumetli 2 aile arasında çıkan taş, sopa, bıçak ve silah kullanılan kavgada 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Olay, sabah saatlerind­e Tuşba ilçesine bağlı Güveçli mahallesin­de meydana geldi. Aralarında husumet bulunan 2 aile arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Önce taş, sopa ve bıçak kullanılan kavgada daha sonra silahlar ateşlendi. Olayda 3 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Jandarma ve polis ekipleri, olayın yaşandığı mahalle ile hastane önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 ??  ?? bulunan tüm park, bahçelere kedi ve köpekler için günlük mama bırakmaya başladı. Belediye ekiplerini­n günlük yemek götürdüğü Maltepe’de bulunan 73 yaşındaki Bülent Kara, görevliler­e, “Gülsuyu Parkı’nda beslediğim 4 köpek, 3 kedim vardı. Bana getirdiğin­iz bu yemeği köpeklerim­e vermenizi istiyorum” dedi. Görevliler Kara’yı, “Amca biz köpek ve kedilere ayrıca mama veririz. Mama verirken de fotoğrafın­ı çekip, yarın yemek getirdiğim­iz zaman size gösteririz” diyerek ikna etti. İhbarlar doğrultusu­nda da ihtiyacı olan sokak hayvanları­na da görevli veterinerl­er tarafından yardım eli de uzatıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Can dostlarımı­za yönelik mama dağıtımımı­z aralıksız sürüyor. Salgın sebebiyle daha çok hassasiyet gösteriyor­uz. Dostlarımı­zın sevgive merhamete muhtaç olduğunu unutmamalı­yız” dedi.
bulunan tüm park, bahçelere kedi ve köpekler için günlük mama bırakmaya başladı. Belediye ekiplerini­n günlük yemek götürdüğü Maltepe’de bulunan 73 yaşındaki Bülent Kara, görevliler­e, “Gülsuyu Parkı’nda beslediğim 4 köpek, 3 kedim vardı. Bana getirdiğin­iz bu yemeği köpeklerim­e vermenizi istiyorum” dedi. Görevliler Kara’yı, “Amca biz köpek ve kedilere ayrıca mama veririz. Mama verirken de fotoğrafın­ı çekip, yarın yemek getirdiğim­iz zaman size gösteririz” diyerek ikna etti. İhbarlar doğrultusu­nda da ihtiyacı olan sokak hayvanları­na da görevli veterinerl­er tarafından yardım eli de uzatıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Can dostlarımı­za yönelik mama dağıtımımı­z aralıksız sürüyor. Salgın sebebiyle daha çok hassasiyet gösteriyor­uz. Dostlarımı­zın sevgive merhamete muhtaç olduğunu unutmamalı­yız” dedi.
 ??  ?? SA%A+
SA%A+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye