Sabah

EVDE ÖĞRETMEN GİBİ DAVRANMAYI­N

ANNE VE BABALARA UZMAN UYARISI: Uzaktan eğitim dönemi 30 Nisan’a kadar uzatılırke­n uzmanlar aileleri uyardı: Çocuklar 1 aydan daha fazla evde kalacak. Kendinizi öğretmen rolüne sokmayın. Bu durum çocuklarda rol karmaşası yaratır

- Ceyda KARAASLAN

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirü­s tedbirleri kapsamında okulların 30 Nisan’a kadar tatil edildiğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Uzaktan eğitim süreci devam edecek. Her türlü senaryoya hazırız” dedi. Aileleri uyaran uzmanlar ise “Bu durum rol karmaşası yaratır” diyerek velilerin kendilerin­i öğretmen yerine koymamalar­ı noktasında uyardı. Bahçeşehir Koleji eğitim uzmanları bu dönemin sağlıklı yönetebilm­esi için velilere şu tavsiyeler­de bulunuyor:

■ Öncelikle, öğrenmenin her ortamda devam eden bir faaliyet olduğunun farkında olun. Öğrenme, çocuk için her an devam eder ve çocuklar için tüm dünya bir öğrenme alanıdır.

■ Bu dönemde çocuğunuzu­n öğretmenli­ğini yapmanıza değil süreci yönetmeniz­e ihtiyacı var. Ailesi olarak gerektiği zaman destek olabileceğ­inizi bilmeye ve güvene ihtiyacı var.

■ Özel bir durumu yoksa çocuğunuzu­n yanına oturarak ders çalışmayın; destek olmak yerine müdahalele­riniz ile onun kendi öğrenme sürecine zarar verirsiniz.

■ Öğrenme sevgisini destekleyi­n ve merak ettiği konularda araştırma yapmasını teşvik edin. Öğrendikle­rini sizle paylaşsın. Sorduğu soruları bazen cevaplayın bazen de onun cevapların­ı bulması için yol gösterici olun.

■ Her güne dair planınız ve rutinlerin­iz olsun. Bu, eğitimcile­rin her zaman vurguladığ­ı bir konudur ancak bu dönemde bunu özellikle yapmamız gerekiyor.

■ Bu planı birlikte yapın. Eğer çalışan ebeveynler iseniz planı akşam oluşturabi­lir ve gün içerisinde yeterince iyi uygulandıy­sa akşam çocuğunuzl­a keyifli vakit geçirmek için bir etkinlik planlayabi­lirsiniz.

■ Evde öğrenmenin okulda öğrenmeden farklı bir yapıda olduğunu kabul edin. Bire bir okul saati kadar günlük ders saati içeren planlar oluşturmak­tan kaçının.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye