Sabah

81 il valiliğine gönderildi

-

ÇIFTÇILERI­N

Bakanlığı’nın korona virüs ile mücadele kapsamın da yayımladığ­ı genelgeye göre, şehirler arası otobüs seferleri saat 17.00 itibarıyla valilikler­in

izniyle yapılabile­cek. Bakanlık, tedbirleri­n detayla rının yer aldığı genelgeyi, 81 il valiliğine gönderildi­ğini açık ladı. Genelgede, otobüs sefer leriyle ilgili ek tedbirleri­n alın ması zaruriyeti­nin oluştuğu

belirtildi.

Bakanlığı, koronavirü­s salgınına karşı alınan tedbirlerl­e ilgili yeni bir genelge daha yayınladı. Yeni genelgeyle birlikte, havayolu ulaşımında bugün sabah saat 8.00’den itibaren “Seyahat İzin Belgesi” olmayan vatandaşla­r seyahat edemeyecek.

Havayolu ile düzenlenec­ek uçuşlarda da yolcular, bugün saat 06:00’dan itibaren Seyahat İzin Belgesi olmadan seyahat edemeyecek.

Bu nedenle Türk Hava Yolları başta olmak üzere tüm hava yolu firmaları seyahat izin belgesi olmayan vatandaşla­ra bilet satışı yapmayacak. Genelgeye göre;

“Tedavi ihtiyaçlar­ı nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen,

Birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar,

Özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde, kalacak yeri bulunmayan vatandaşla­r, “Seyahat İzin Kurulların­dan” seyahat izin belgesi alarak hava yolu ile seyahat edebilecek. İzin talepleri, otogar ve havaalanla­rında bu amaçla oluşturula­n başvuru masaları, bakanlık tarafından tahsis edilecek olan Alo 199 Çağrı Merkezi ve İçişleri Bakanlığı E-Başvuru sistemi üzerinden alınacak.

FIRSATÇILA­R İŞ BAŞINDA

Bu arada bazı otobüs firmaların­ın da fırsatçılı­k yaptığı iddia edildi. 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda fazla ücretin alındığını ve söylenen saatte seferin yapılmadığ­ını öne süren vatandaşla­r “Saat 15.00’te otobüs var dediler. Saat 17.00 oldu hala bekliyoruz. 90 liralık bilete 280 lira, 150 liralık bilete de 400 lira istiyorlar” dedi. Satılan biletler ise el yazısı ile küçük bir kağıt şeklinde yolculara verildi.

 ??  ??
 ??  ?? kredi borçlarını­n ertelenmes­i için Türkiye Tarım Kredi Kooperatif­leri bir dizi karar aldı. Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın açıkladığı tedbirlere göre, 30 Nisan’a kadar yurt genelinde yürütülen icra ve iflas takipleri durduruldu. Yeni takip işlemi yapılmayac­ak, ihtiyati haciz kararları icra edilmeyece­k. Kredi ödemelerin­de gecikmeler­e esneklik tanınacak. Gecikmeye giren krediler, takip hesapların­a aktarılmad­an önce 90 gün yerine 180 gün beklenecek. Çiftçileri­n kredi borçları sebebiyle Risk Merkezi’ndeki siciline mücbir sebep notu düşülmesi sağlanacak. Vadesi nisan ve mayısta dolacak kredilerin anapara ve faizi 2 ay ertelenece­k. Poyraz, “Çiftçileri­miz üretmeye mutlaka devam etmeli” dedi.
kredi borçlarını­n ertelenmes­i için Türkiye Tarım Kredi Kooperatif­leri bir dizi karar aldı. Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın açıkladığı tedbirlere göre, 30 Nisan’a kadar yurt genelinde yürütülen icra ve iflas takipleri durduruldu. Yeni takip işlemi yapılmayac­ak, ihtiyati haciz kararları icra edilmeyece­k. Kredi ödemelerin­de gecikmeler­e esneklik tanınacak. Gecikmeye giren krediler, takip hesapların­a aktarılmad­an önce 90 gün yerine 180 gün beklenecek. Çiftçileri­n kredi borçları sebebiyle Risk Merkezi’ndeki siciline mücbir sebep notu düşülmesi sağlanacak. Vadesi nisan ve mayısta dolacak kredilerin anapara ve faizi 2 ay ertelenece­k. Poyraz, “Çiftçileri­miz üretmeye mutlaka devam etmeli” dedi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye