Sabah

İki hata...

-

DEVLETİN tüm kurumla rının korona virüs salgınına karşı kararlı ve bilinçli tutumları toplumun tüm kesimlerin­de övgü ile değer lendirilir­ken, iki gaf geniş ve haklı eleşti rilere neden oldu.

Devletin tüm kurumların­ın ve özellikle +ükümet’in korona virüs salgınına karşı kararlı ve bilinçli tutumları toplumun tüm kesim lerinde övgü ile değerlendi­rilirken, iki tane gaf geniş ve haklı eleştirile­re neden oldu.

Zamansız ihale

Birinci gaf, sanki her şey hallolmuş da bir eksik oymuş gibi, Kanal İstanbul ihalesinin yapıl masıydı. İş yer leri kapanır ken, insanlara evde oturma ları önerilir ken ve şehirler arası yolculuk lar bile kısıtla nırken ve ayrıca işletmeler­in ekonomik darboğazla­rı aşmaları için 100 milyar lık bir fon ön tedbir olarak tahsis edilir ken, Kanal İstanbul için ihale açmak en azından gündemin farkında olmamak anlamına gelmiyor muydu?

BAŞYAZI

Görevden alındı

Sonuçta Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ulaştırma ve

Altyapı Bakanı 0ehmet &ahit Turhan’ın görevine son verdi ği ve yerine Bakan Yardımcısı Adil Karaismail­oğlu’nun atandığı açıklandı. Bu görevden almanın sebebi açıklan madı. Ama yaygın kanaate göre, sebep zamansız ve yersiz Kanal İstanbul iha lesiydi.

Beştepe’de özel cuma

Bir diğer gaf da, Diyanet İşleri

Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tan kay

naklandı. Beştepe’deki camide bir avuç insana açık cuma nama

zı kılınmıştı. Bütün topluma Cuma namazların­da feragat etmeleri zorlan mışken ve hatta camilere girilmesi bile yasaklanmı­şken, sadece özel davetli lerin katılacakl­arı bir Cuma namazını organize etmek hangi akla, mantığa ve vicdana sığıyordu?

Sorumlu kim?

Sonuçta sosyal medyada Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı hedef almayı hüner sayanlara gün doğ muş oldu. Sanki sadece özel davetli lere açık bu cuma namazını Erdoğan düzenlemiş­ti... Oysa bu olayı Erdoğan ancak gerçekleşt­ikten sonra duyacaktı.

+er konuda ve özellikle koronavirü­s salgınına karşı insanlarım­ızı korumak konusunda çok kararlı adımlar atılır ken olumsuz yorumlara sebep olan bu iki hatalı davranış, bundan sonra böyle hataların tekrarlanm­aması için uyarıcı rol oynamalıdı­r.

PEDUlDs#sDEDK FRP WU IDFeERRN FRP/PeKPeWEDUl­Ds sDEDK

 ??  ?? 0ehmet BA5/A6
BAŞYAZI
0ehmet BA5/A6 BAŞYAZI
 ??  ??
 ??  ?? MeKPeW BARLA6
MeKPeW BARLA6

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye