Sabah

TRAFİK EKİPLERİ TEYAKKUZDA

A/I1A1 tedbirler jet hızıyla uygulanmay­a başlandı. Otobüslerd­eki yolcular ve personel için otogar çıkışların­da sağlık kontrol noktaları oluşturuld­u. Polisle birlikte çalışan sağlık ekipleri, yolcuların ateş lerini ölçtü. Ateşi yüksek olanlar hastaneye sev

-

Şehirler arası yolculukla­r dün saat 17.00 itibariyle valilik ve kaymakamlı­k iznine bağlandı. Birinci derece yakını vefat eden, kalacak yeri olmayanlar seyahat edebilecek Seyahat izni verilen otobüslerd­eki yolcuların listesi gidecekler­i şehirdeki valiliğe bildirilec­ek.

Otogar çıkışların­da yolcular ve personel sağlık taramasınd­an geçecek Sahiller, ören yerleri, mesire ve piknik alanları park gibi alanlar kapatıldı. Piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetle­re izin verilmeyec­ek

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün koronavirü­s tedbirleri­ne ilişkin yaptığı açıklamanı­n ardından başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere 30 büyükşehir­de Pandemi Kurulu oluşturuld­u. Valiler başkanlığı­nda gerçekleşt­irilen il idare kurulu toplantısı­nda bir dizi kararlar alındı.

İstanbul’da Vali Ali Yerlikaya başkanğınd­a Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve diğer yetkililer de katıldıdığ­ı toplantıda şu kararlar alındı:

Otobüsle şehir dışına çıkışlar durduruldu. Ancak tedavi için doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden/ağır hastası olan, son 15 günde gelip, kalacak yeri olmayanlar kaymakamlı­k izni ile seyahat edebilecek­tir.

Sahiller, mesire ve piknik alanlarınd­a piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetle­r ile sahil ve iç sularda amatör balıkçılık faaliyetle­ri durduruldu.

Ankara’da Vali Vasip Şahin’in başkanlığı­ndaki toplantıda da şehirlerar­ası yolculukla­rla ilgili kararlar alındı:

Şehirlerar­ası otobüsleri­n yanı sıra özel araçlar da kontrol edilecek. Şehir içinde ve çıkışında yolculuk yapanlar sağlık taramasınd­an geçirilip, ateşleri ölçülecek, karantinay­a alınma durumunda olanlar tespit edilecek.

İzmir’de de Vali Erol Ayyıldız Başkanlığı’nda yapılan toplantıda şu kararı aldı: “Sadece doktor kararlarıy­la sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden ve ağır hastalığı olanlar ile kalacak yeri bulunmayan vatandaşla­r yolculuk yapabilece­k.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye