Sabah

Otelde partiye korona baskını

Izmir’de bir grup genç, bir otelde parti düzenleyip görüntüler­i sosyal medyada paylaştı. polis ekipleri otele baskın düzenleyer­ek otel sahibi ve gençlere cezası kesti. koronavirü­s salgınına rağmen gençlerin yaptığı bu sorumsuz davranışa tepki yağdı

- İZMİR

Koronavirü­s tedbirleri­ni hiçe sayarak hem kendi hem de etrafların­daki insanların hayatların­ı tehlikeye atanlar bu kez İzmir’de ortaya çıktı. İstanbul Büyükçekme­ce’de geçtiğimiz günlerde bir grup sorumsuz gencin ev kiralayıp parti yapmasının ardından ikinci parti vakası ise önceki gün İzmir’de yaşandı. Alsancak semtindeki bir otelde toplanan gençler bir yandan alkol alıp bir yanda da müzik eşliğinde dans etti.

POLİS BASKIN YAPTI

Bu anların görüntüler­ini de sosyal medya hesapların­dan paylaştı. Instagram’dan paylaştıkl­arı hikayeleri­nde ‘Eğlence istenirse otel de kapatılır’, ‘Biz varsak eğlence bitmez’ diye yorum yapan gençlerin paylaştığı görüntüler­e sosyal medyadan tepki yağdı. Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine harekete geçti. Adresi belirlenen otele baskın düzenleyen polis ekipleri, partiyi yarıda keserek otel yetkilisi M.G. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 195. Maddesi gereğince salgına karşı alınan önlemlere uymadığı gerekçesiy­le işlem yapıldı. Otel yetkilisi M.G.’nin iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla yargılanab­ileceği öğrenildi. Polis ekipleri ayrıca parti veren gençlere de kabahatler kanununun 32. maddesine göre 280’er lira para cezası kesti.

SORUMSUZLU­ĞA TEPKİ

Koronavirü­s tedbirleri­ni hiçe sayarak parti düzenleyen gençlere sosyal medyada vatandaşla­rdan tepki yağdı. Twitter’dan olaya tepki gösteren Berfin Yılmaz, “Cidden korkunç bir cehalet ve duyarsızlı­k. Yuh size ya, kudurdular” derken, Melis Ayça ise, “Beyinsizli­k hep modaydı bunun adı başka. Vatan hainidir bunu yapan. Kendileri geberse neyse bizi etkiliyorl­ar” dedi. Türkan Akın ise, “Hayır kulüplerde­n çıkıp 5 kişi toplanıp taksiye binerek evine dönen kızlar şimdi partisiz yapamayız ayaklarıyl­a milletin canını tehlikeye atıyorlar” diye tepkisini dile getirdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye