Sabah

MERKEZ’DEN DEV DESTEK

‘Biz bize yeteriz Türkiyem’ kampanyası dün de hız kesmedi. Merkez Bankası 100 milyon liralık desteğiyle gündeme damga vururken, kampanyayı SMS yağmuruna tutan 2 milyon vatandaş, “biz de varız” dedi

- Feride.cem@sabah.com.tr Feride CEM

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘Biz bize yeteriz Türkiye’m’ kampanyası­na ülke genelinde verilen destek hız kesmiyor. Dün kampanyaya 100 milyon TL’lik rekor bağışla katılan Merkez Bankası, en yüksek desteği veren kurum oldu. Başladığı günden bu yana vatandaşla­r tarafından Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone üzerinden 8119 SMS hattına yapılan başvurular­ın sayısı ise 2 milyona yaklaştı.

ETİ BAKIR ÖNE ÇIKTI

İş dünyasının bağış yarışı da sürüyor. Cengiz Holding bünyesinde­ki Eti Bakır 24 milyon TL’lik bağışıyla özel sektör firmaları arasındaki

RAKAMDA 61 DETAYI

Atasay Kuyumculuk’un sahibi Cihan Kamer 13 milyon lirayla en yüksek şahsi bağışı yapan işadamı oldu. Oltan ve Köleoğlu Elektrik’in sahibi Ertuğrul Doğan 5 milyon 61 liralık destekte bulundu. Bağışın Trabzon’un plaka işareti olan 61 ile tamamlanma­sı ise dikkat çekti.

Kurulu Başkanı Birol Küle ve kurul üyeleri, kampanya ya 50 bin liralık destekle katkıda bulundu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, dayanışma kampanyası­na destek için kol larını sıvadıklar­ını belirterek, “Genel Müdürlüğüm­üz, kampanyaya destek verecek. Bu itibarla tüm çalışma arkadaşlar­ımızın, kampan

yaya hassasiyet­le destek vermesini istirham ediyorum” dedi.

milyon lira bağışlayan firmalar ise şu şekilde sıralandı: Uğur Soğutma, Alarko Şirketler Toplulu ğu, SSTEK A.Ş., Saat ve Saat, Estar Tekstil, İpek Mobilya, Nemport Liman

İşletmeler­i , Summa Turizm, Likit Kimya San. SMS İnşaat, Eber Elek trik, Hasçelik Kablo, Altunkaya İnş., STM Savunma Teknolojil­e ri Müh., Eti Gıda., Gazian tep OSB IV. Kısım OSB, Tekstop Tekstil , Boğaziçi Mensucat, Konut Yapı ve İstanbul Ticaret Borsası.

 ??  ?? Kur’an kursu öğreticile­rinin ek ders ücreti ödemelerin­i bu süreç boyunca yapmaya devam edecekleri­ni açıkladı.
Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Süreçte mağduriyet yaşayan ya da belirsizli­ğe düşen vatandaşla­rımızın taleplerin­i yerine getirmeyi sürdürüyor­uz” dedi.
Albayrak, dün de “Ücretli öğretmenle­rimizin en büyük bağışa imza attı. Eti Bakır’ı 20 milyon liralık bağışıyla Kuveyt Türk Finans Grubu, 10 milyonluk yardımıyla koronavirü­se yakalanan Mehmet Nazif Günal’ın sahibi olduğu MAPA İnşaat takip etti. BİM ve Dicle Kök Enerji, Özaltın İnşaat kampanyaya 7 milyon TL, Sembol İnşaat, Makyol İnşaat, Çilek Mobilya ve Albaraka Türk 5 milyon TL, Erkul Kozmetik 4 milyon TL, Akkuyu Nükleer 3.2 milyon TL, Duygu Mühendisli­k ve Kalyon İnşaat 3 milyon TL ile destek sunacaklar­ını açıkladı.
Kur’an kursu öğreticile­rinin ek ders ücreti ödemelerin­i bu süreç boyunca yapmaya devam edecekleri­ni açıkladı. Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Süreçte mağduriyet yaşayan ya da belirsizli­ğe düşen vatandaşla­rımızın taleplerin­i yerine getirmeyi sürdürüyor­uz” dedi. Albayrak, dün de “Ücretli öğretmenle­rimizin en büyük bağışa imza attı. Eti Bakır’ı 20 milyon liralık bağışıyla Kuveyt Türk Finans Grubu, 10 milyonluk yardımıyla koronavirü­se yakalanan Mehmet Nazif Günal’ın sahibi olduğu MAPA İnşaat takip etti. BİM ve Dicle Kök Enerji, Özaltın İnşaat kampanyaya 7 milyon TL, Sembol İnşaat, Makyol İnşaat, Çilek Mobilya ve Albaraka Türk 5 milyon TL, Erkul Kozmetik 4 milyon TL, Akkuyu Nükleer 3.2 milyon TL, Duygu Mühendisli­k ve Kalyon İnşaat 3 milyon TL ile destek sunacaklar­ını açıkladı.
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye