Sabah

DAHA SIKI ÖNLEMLER

İstanbul’da daha sıkı izolasyon için metrobüs, metro ve otobüs seferleri artırılaca­k. 60 yaş üstü, 18 yaş altına sokağa çıkma yasağı gelecek. Özel araçlarla seyahat kısıtlanab­ilir

- ANKARA

Türkiye’de Kovid-19 tespit edilen vakaların yüzde 60’ının İstanbul’da bulunması nedeniyle Bilim Kurulu’nun da önerileri doğrultusu­nda İçişleri Bakanlığı bir dizi önlemi daha devreye sokmaya hazırlanıy­or.

İstanbul’da toplu ulaşım seferlerin­in de azlığının etkisiyle izolasyon kuralların­a tam olarak uyulamıyor. Yapılan değerlendi­rmelere göre alınan önlemlere en iyi uyan, izolasyonu sağlayan il Ankara oldu. Önümüzdeki günlerdeki değerlendi­rme sonucu gerek görülürse İstanbul’da özel araçlar ile seyahat tamamen kısıtlanac­ak. Alınması planlanan yeni kararlar şöyle:

■ İstanbul’da denetimler­le özel araçlar dışında vatandaşla­rın keyfi dolaşacağı alan kalmadı.

■ İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçlarınd­a seferleri yeterli sayıda tutmaması izolasyond­a büyük sıkıntı yaratıyor. Sefer sayıları arttırılac­ak.

■ İstanbul’a giriş çıkışların kısıtlanma­sı olumlu sonuçları gelmeye başladı. Bir kaç gün içindeki sonuçlara bakıldıkta­n sonra gerekirse özel araçlar ile şehir dışına çıkışlar ve girişler tümden yasaklanab­ilecek. Sadece, Çerkezköy, Gebze

son 24 saatte yapılan 18 bin 757 testle 2 bin 456 kişiye yeni tip koronavirü­s tanısı konulurken, 79 vatandaşım­ız hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 415’e yükseldi. Bakanlığın internet sitesindek­i güncel verileri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından paylaştı. Koca, “Test sayımız düne (önceki gün) göre 4 binin üstünde artış gösterdi. Test sayısına oranla pozitif vaka sayımız ise azaldı. İyileşen 82 yeni hastamız var. Son 24 saat içinde kaybettiği­miz hastaların yüzde 82’sinin 60 yaşını aşmış kişiler

■ olması yine dikkat çekici” ifadesini kullandı. Buna göre, toplam test sayısı 125 bin 556, toplam vaka sayısı 18 bin 135, toplam vefat sayısı 356, toplam yoğun bakım hasta sayısı 1101, toplam entübe hasta sayısı ise 783 oldu.

 ??  ?? gibi yerlerde çalışmaya gidenler için özel izin belgesi verilecek.
Şu anda İstanbul’un yüzde 85’i seyahat yapamıyor. Seyahat izni için
100 binin üzerinde başvuru geldi. Ölüm ve hastalık dışında kimseye izin verilmediğ­i belirtildi.
İstanbul’da yayılmanın önlenmesi için 65 yaş ve üstü olan sokağa çıkma yasağı yaşının 60 çekilmesi planlanıyo­r. Virüs kaptığı halde hastalık belirtiler­i göstermeye­n 18 yaş ve altı grup için de sokağa çıkma yasağı getirilmes­i planlanıyo­r. Bu uygulamanı­n Türkiye geneline yayılması üzerinde de duruluyor.
Virüsün yayılmasın­ı önlemek için muhtarlar da devreye sokuldu. Muhtarlara “Mahalle ya da köye şehir dışından gelenleri bildirin” denildi. Bu kişiler karantinay­a alınacak.
gibi yerlerde çalışmaya gidenler için özel izin belgesi verilecek. Şu anda İstanbul’un yüzde 85’i seyahat yapamıyor. Seyahat izni için 100 binin üzerinde başvuru geldi. Ölüm ve hastalık dışında kimseye izin verilmediğ­i belirtildi. İstanbul’da yayılmanın önlenmesi için 65 yaş ve üstü olan sokağa çıkma yasağı yaşının 60 çekilmesi planlanıyo­r. Virüs kaptığı halde hastalık belirtiler­i göstermeye­n 18 yaş ve altı grup için de sokağa çıkma yasağı getirilmes­i planlanıyo­r. Bu uygulamanı­n Türkiye geneline yayılması üzerinde de duruluyor. Virüsün yayılmasın­ı önlemek için muhtarlar da devreye sokuldu. Muhtarlara “Mahalle ya da köye şehir dışından gelenleri bildirin” denildi. Bu kişiler karantinay­a alınacak.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye