Sabah

Atılan taş ürkütülen kurbağa yarılan kafa

-

Koronavirü­s nedeniyle ülkede alı nan tedbirler sıkı şekilde uygula nıyor. Hatta çok sıkı şekilde uygulanıyo­r.

Düşünün, İstanbul’un giriş çıkışların­da her araç durduru lup, kontrol edili yor. Sürücüleri­n ve yolcuların ateşleri tek tek ölçülüyor...

Bodrum’a girişler deki kontroller nede niyle kilometrel­er ce kuyruklar oluşmuş durumda.

Dün de Bebek sahi lindeki yürüyüş yolun da polisler nöbet tutuyordu. Polisleri gören vatandaşla­rsa önce, yürüyüş yap tıklarının kanıtı sayılabile­cek kulaklıkla rını çıkartıyor­lar... Ardından da yolun karşısında­ki kaldırıma geçerek “Ne sporu işimdeyim gücündeyim” eda sıyla adımlarını yavaşlatıy­orlardı.

Alınan tedbirle ortaya çıkan sonu cun, sosyal mesafeyi açmaktan ziyade daralttığı ortada.

Zira polisin kapattığı Boğaz kenarın daki yürüyüş yolu çok geniş. İnsanların polisi görünce geçtikleri kaldırımda ise iki kişinin yan yana geçmesi bile zor.

Peki, bu durumda polisin uygula masıyla Boğaz mı korunmuş oluyor yoksa insanların sağlığı mı?

İyi niyetin elbette farkındayı­z. Tıpkı sağlık çalışanlar­ı gibi, bu süreçte mesai lerini can başla devam ettiren polise ve jandarmaya da minnettarı­z. Onlar ken dilerine verilen görevi yerine getiriyorl­ar.

Ancak ilk günden beri alınan sıkı tedbirlere rağmen ısrarla sokağa çıkma yasağı getirilmes­ini talep eden çevre lerin baskısıyla kantarın topuzunu kaçırmamam­ız gerekiyor.

Ekonomimiz tamamen durmadan rahat etmeyecek çevrelerin manipülas yonuna karşı uyanık ve cesur olmalıyız.

Çünkü çoğu zaman tebdir için atı lan taş, ürkütülen kurbağaya değ mediği gibi zaman zaman kendi başımıza da düşebiliyo­r.

 ??  ?? Melih ALTIN2K
Melih ALTIN2K

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye